neděle 13. května 2012

Barevné radosti

Krásně to tu u nás kvete a já jsem z tolika barev a rozmanitostí květů happy. Nedokážu si představit, jak někdo v bytě nemá ani jednu kytku. Sice je to závazek občas je zalít a přihnojit, utřít prach nebo přesadit, sice mám někdy pocit, že jich máme už přespříliš, ale i tak si zas nějakou hezkou pořídím. Miluju zelenou barvu, uklidňuje nejenom oči. 





Tuhle kytí mi přinesla sestra. Malé šlahounky, které mám prý strčit do vody, aby pustily kořínky. Moc jsem nevěřila, že by z nich něco bylo, ale k mému velkému údivu opravdu kořínky ukázaly a následně se rostlince dařilo i v květináči. Považuji to za svůj velký pěstitelský úspěch. Ü Jen jméno neznám...




Fialková klasika, tentokrát dokonce dvoubarevná a řasená růžová. Na svět se dere i bílá s růžovým okrajem, tak uvidíme... ♥




Další háčkované dílko dotvořeno. ☼ Ptáček, jednodušeji než jsem původně zamýšlela. Základ obyčejné kolečko a pak už jen koláž knoflíků a korálků. Už zdobí komodu. Díky Lence a Lucy.



Šla jsem do galanterie. Nebezpečné místo, řeknu Vám. Původně jen pro mulinky. V počtu šest. Tři bílé, tři černé. Černé neměli. Zato měli melírovanou Camilu. 
Dost jsem se divila, protože jsem jí tam nikdy neviděla. Prý ji mají pořád, bylo mi řečeno. Jasně... Asi tak jako když jsem šla kdysi do téže galanterie, zničená, že z těch "chlupatých" vln - těžké to začátky háčkařky - se nedá háčkovat. Chtěla jsem něco "méně chlupatého", načež paní sáhla pod pult - co na to říct - a vytáhla jednobarevnou Camilu. 
S obtížemi odolávám melírovaným vlnám. Hlavně těm neakrylovým - jojo, terminologii už mám zmáknoutou - což špatně snáší má peněženka. Samozřejmě, že jsem je koupila, ale tři jsem tam nechala!!! Ü Ještě přesně nevím, co z nich bude, ale je jim určitě lépe u mně než v obchodě.







7 komentářů:

  1. Jitu, já zase takto úspěšně pěstovala gumovník. Od švagrové mámy jsem dostala dva tenounké šlahounky a prý:"Dej je do vody, jak se tam udělá taková kopulka, tak to zasaď." A tak jsem udělala! No a jeden mám doma - ještě pár centimetrů a bude až ke stropu, pak se přestěhuje na balkón. ;-) A druhý jsem dala kamarádce. A ta ho má pořád takový zakrslý. On jí dvakrát spadl na zem. :-( Tak se asi zarazil.

    Koukám na fialky, jaké krásky doma máš. :-) Úplná balada pro oči. :-)

    Háčkovaný ptáček je náramný. Ten jsem vyráběla s Týnkou na Velikonoce, ale v papírové podobě. A jak se vyjímaly na vstupních dveřích. ;-)
    Ten háčkovaný je nádherný! Jsi šikulka a krásně jsi ho došperkovala. :-)
    S tou galanterií to znám, tak se jí musím obloukem vyhýbat, nebo bych tam utratila majlant. :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Gumovník? Ten jsem ještě neviděla. A rostou Ti na něm aspoň gumáky? ;) Jednou jsme pěstovali banánovník. Ten vyrostl taky do dobrých rozměrů. Kdysi jsme na něj z hecu zavěsili banány a taťka se divil, jak brzo rodí. :)))
    Ještě mít další pár rukou, abych stihla uháčkovat všechno, co mám v plánu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-D Jitu, tak to je dobrý! Prý gumáky!!!!! :D:D:D:D
      Nene, ale listy jsou gumové a dokonce v zemi, kde tento strom - palma roste, tak listy používají jako gumu na gumování a potom v průmyslu. ;-)
      Moje kamarádka také měla banánovník, rostli jí na něm ale malilinkaté banány, které nebyly dobré pro normální konzumaci. Ale když z nich pekla buchty, nebo udělala koktejl, tak to byla mňamka. Pak jejímu manželovy palma vypadla z rukou a od té doby nedala ani jeden banánek. A její maminka měla palmu s citróny a palmu s pomeranči a ty byly výtečné, také malé ale dobré. A tchýně kamarádky má mandarovník. :-)
      To mi povídej, také mám hafo věcí v plánu, ale potřebovala bych ten den natáhnout! :-)

      Vymazat
  3. Teda Jitu, nádherně ti to všechno kvete... a ta první rostlinka, co neznáš jejích název (já tedy taky ne), ta je teda fakt pěkná... tu bych brala taky. A ten ptáček, no tak ten se Ti teda povedl... krásné barvy. Pokud jde o Camilly, buď ráda, že je u vás mají... u nás ani ťuk, koukají na mě, jako když chci minimálně modré z nebe... A srdíčka se neboj, pusť se do toho a kdybys někde klopýtla, o čemž pochybuji, tak mi klidně napiš na mail! To by bylo, abychom to spolu nedaly dohromady, když jsme takový holky šikovný... Hezký večer do domku pod vrtulí! LenkaH.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, moc děkuji za milé "mrknutí očkem" a nabídku pomoci, snad mi to půjde.

      Vymazat
  4. Jo a mimochodem, Tvůj nový bloček je moc pěkný... milý, útulný a přívětivý... už ho mám v oblíbených... tak se měj, Jitu! LenkaH.

    OdpovědětVymazat
  5. MILÁ JITU... NEJEN ZA TVOJ ŠIKOVNÉ RUČIČKY A ŽIVOTNÍ NADHLED MÁŠ U MĚ NA BLOGU OCENĚNÍ... VYZVEDNI SI JE PROSÍM... HEZKÝ DEN! LENKAH.

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *