sobota 19. května 2012

Objevení Ameriky

Tohle je důvod včerejší návštěvy zahrady. Indiánská máta, kterou jsem si koupila na farmářském trhu ve městě a kterou jsem chtěla zasadit. Mimochodem, nádherně voní. Pak jsem si všimla, že by bylinky potřebovaly trochu pokopat. No a když byla práce hotová, rozhlédla jsem se po mém malém políčku a zkonstatovala, že potřebuje pokopat všechno. To bych nebyla já, abych si práci nezpříjemnila, tak jsem si donesla háčkování a foťák, kdyby něco... Znáte to. Svetřík na misku už je hotový. A je započat nový miniprojektík. 





Motyka a rukavice vedle lavičky už se začaly ošívat dlouhým nicneděláním. Já však mrkla na foťák, který ležel hned vedle klubka. Udělám pár snímečků, teď je zrovna fajn světlo a pak se teda vrhnu na to, proč tu vlastně sem. Z pár snímečků vzniklo neuvěřitelných 300 fotek a špinavé tepláky a mikina, když jsem ležela na břiše mezi rajčaty a fotila svou skalku. 300 fotek - takový počet si kolegyně přivezla na týdenní dovolené v Izraeli. 
Jaké z toho plyne poučení? Stačí mi dát foťák do ruky, zavřít mě na zahradu a všichni budou spokojení. Ušetřili jsme peníze za zájezd a stejně jsme spokojení.




A teď Vám objasním, proč se tento článek jmenuje tak, jak se jmenuje. Já mám totiž velice ráda makro a zkoušela jsem vyfotit vodu v našem zahradním potůčku. Ale pořád to nebylo nějak ono. A tak jsem začala experimentovat a tu jsem zjistila, že můj foťáček obsahuje mimo jiné i funkci sekvenční snímání a to na různou kvalitu fotek. Jéééé, to je něco pro mně. A už se fotilo a mačkalo.
No jen se podívejte, jak vypadá fotka bez sekvečního snímání a s ním. Fotky ještě nejsou úplně zaostřené, ještě to musím natrénovat. Ale rozdíl je vidět hned.

bez


s



dokonce i naše psisko jsem dokázala na tento způsob vyfotit !!!




Ještě že už skončila éra filmů, jinak bych se nedoplatila.

Prímový víkend,




9 komentářů:

  1. S tim focenim a filmem mas pravdu asi by nas hodne prislo na mizinu .Digetalni fotaky jsou plne zahad a cas od casu se prijde na neco noveho,ja jsem nedavno zjistila ze muzu spojit dve ruzne foky do jedne.Na zahrade je porad co fotit a jeste otazka byla zahrada okopana?

    OdpovědětVymazat
  2. Jitu, tak indiánskou mátu vidím úplně poprvé a to u tebe! :-) A jak voní? Stejně, jako klasická máta, nebo jinak? A jakou má chuť? Výraznější, nebo stejnou? V čem je vlastně největší rozdíl, mezi těmito mátami?
    Jůůůů, ty jsi háčkovala svetřík pro misku? No to se určitě brzy pochlub. Takovéto háčkované zdobení mám velice ráda. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem si ji na stánku vyhlídla, tak jsem myslela, že je to máta. Ale pán říkal, že ne. Že je to vyšlechtěná saturejka, která voní po mátě. Voní hezky, něco mezi mátou a citronem. Ještě tam měl i pomerančovou a jablečnou mátu. Na záhonku mám i čokoládovou, vůní připomíná čokoládu.
      Svetřík na misku se vždycky hodí! ;)

      Vymazat
    2. No páni! Tak to zírám! Jaké různé vůně má! :-O
      A říkáš, že máš čokoládovou? No já se picnu! To za chvilku čokolády nebude třeba, šoupnu si do vody bylinku s vůní čokolády a budu při tom hubnout! :-D Krása!
      Moc děkuji za odpověď. ;-)

      Vymazat
    3. Haha, to by bylo dobrý... Ale myslím zůstanu u té klasické čokolády! :)

      Vymazat
  3. Jitu, máty mám nově tři druhy (ta původní "klasická" mi letos úplně celá vymrzla - a tak krásnou rozrostlou jsem ji už měla:-( - takže jsem na trhu nakoupila nové (švýcarskou, tureckou, pomerančovou:-)). O indiánské mátě jsem ještě asi ani neslyšela:-), tak ať ti pěkně roste;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Týjo, já zase neznám švýcarskou a tureckou. To je teda druhů...

      Vymazat
    2. Jitu, ocenění jsem postřehla, mám stažený a nachystaný do článku, bude zítra, musím postupně plnit restíky a rychle to plácám ve volnu:-D. No já taky o těch druzích ani moc nevěděla, kupovala jsem letos na trhu, do loňska jsem měla prostě obyčejnou "no name" mátu - odkopek od našich ze zahrady a pak tu pomerančovou...obyčejná nám všem letos vymrzla (jak mě doma, tak u našich v Brně), takže jsem vyrazila pro novou a pán tam měl hafo různých názvů, vzala jsem zatím jen ty, co mám...ta švýcarská je hodně cítit mentolem, fakt přesně jak žvýkačky:-D, tak se těším, až se trochu rozrostou a budou na sklizeň:-)

      Vymazat
  4. Nádherné fotky. Přesně tak - ještě že už nemám foťák na film...:-)

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *