sobota 12. května 2012

Patterson James - Neděle u Tiffanyho

Před několika dny jsem dočetla tuto knihu od autorů: Jamese Pattersona a Gabrielle Charbonnetové. Je součástí Nejlepšího světového čtení od Reader´s Digest, který si kupuji v antikvariátu.








Jane Margauxová měla jako malá holka moc ráda neděle. Po zmrzlinovém poháru v nóbl hotelu na Manhattanu chodívaly s maminkou k Tiffanymu a po celou dobu ji doprovázel její báječný imaginární kamarád Michael. V den Janiných devíti narozenin se však Michael s děvčátkem rozloučí. Do rána prý na něj zapomene, i na jejich společné chvíle. Jane však nezapomíná a po jejím příteli se jí nesmírně stýská. Nyní je dospělá a jednoho dne na Michaela v New Yorku znovu narazí.
Je to milý příběh splněného snu plný nečekaných scén, do kterého jsem se ráda začítávala.

James Patterson absolvoval s červeným diplomem vysokou školu Manhattan College, poté pokračoval v doktorandském studiu na Vanderbilt University. Akademický život ho však nelákal a našel si práci v reklamní agentuře, kde se vypracoval až na generálního ředitele. Přitom se stále věnoval psaní. Za své knihy získal literární cenu Edgar. Jeho šestý román Jako pavouk se stal světovým bestsellerem, hlavní hrdinou je forenzní psycholog Alex Cross.

4 komentáře:

  1. Ahoj Jituš, tak jsem přišla na návštěvu " do nového" Máš to tady moc hezké!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. Jituš,tak jsem přišla kouknout na nový blog.Máš pravdu ,blogspot má více možností,hlavně se tady dobře vkládají fotky.Mám taky blog i blogspot.

    OdpovědětVymazat
  3. Miuš, tak ti tedy povím, že je to tu BOMBAAAAAAAA!!!!!!! Máš to úplně skvěle udělané! Já se naprosto kochám! Jediné, co mě mrzí, že tě nebudu mít pod "dohledem". Protože blog nesnímá blogspot. :-( Ale jinak je tu krásně. Tak prosím, když nějakou dobu nic nenapíšu, není to proto, že bych už k tobě nechodila, ale je to proto, že jsem si neuvědomila, že tu můžeš mít nový článek. ;-)
    Miuš, opakuji se jako obehraná deska, ale - NÁDHERNÉ TO TU MÁŠ!!!!!!!!!!! :-)
    Tak ať se ti tu samotné velice moc líbí. :-)
    Jsem ráda, že blog nerušíš, protože je také naprosto nádherně vyšperkovaný. :-) Ráda se k tobě vracím. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Moc děkuji za návštěvu a přivítání. Jsem ráda, že se Vám tu líbí. Určitě to tu ještě vyšperkuju, však mě znáte. ;)

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *