čtvrtek 31. května 2012

Z okýnka rychlíku

Poslední dva týdny jsou superhektické. Minulý týden plný chystání, plánování, dodělávek, čehož vyvrcholením byla pracovní sobota. Kratičký odpočinek v neděli a jedeme nanovo. Nezastavujem! Máme zpoždění! V úterý v práci až do večera... Domácnost vzhůru nohama...





K tomu všemu radost, smích, řádění v kuchyni, ale i bolest a prudký pád. Pěkně na všechny čtyři. A vstávat se nechce. I díky tomu, že je tělo vyšťavené jak vymačkaný citron. Odpolední spánek, kdy netoužím po ničem jiném než zavřít oči a zavrtat se do peřin. Pak osm hodin dalšího spánku. A svět začíná zas trochu růžovatět. Bylo na čase. Páč mám pocit, že pokud bych na čtyřech zůstala o trochu déle, pak by teprve začalo to peklo. 
Pracovní terapie zahájena... Dělání, dělání, to mi duši zachrání...


zpracovávání darovaných jablíček, voní podzimem a spadaným listím, bio každým coulem



 stěhování kámošek knih, už brzy dostanou své místečko v nové knihovně



ochutnávání pečených trilobitů coby domácích sušenek, mňam, jsou výborné
Peťko, podle Tvého receptu!



spracování dalších pár oček, deka by v mém podání trvala určitě několik let



a pak pozorování duhy po dešti, bylo krásně voňavo




Naděje prý umírá poslední - no uvidíme...
☼☼☼




5 komentářů:

  1. Tak to nekdy byva prace prace a zase prace.Nekdy to clovek i nechtene prezene ja jsem si rikala bude zima prace ubyde a ono se mi zda ze je ji vic nez driv a nebo jsem nejak zpomalila.Kdyz se clovek dobre vyspi tak je hned plny energie,tak trochu vic odpocivat a snad se to zpomali .

    OdpovědětVymazat
  2. Jitu, moc dobře ti rozumím, je to děsné jak to letí, člověk se nestačí ani zastavit a přesto by měl, neboť potom padá na ústa. Já tak jednou zažila totální zkolabování organismu a nějak jsem vše přehodnotila. Už to nechci nikdy více zažít. :-(
    Jablíčka voní až k nám. :-) Na knihovnu se těším, protože vše, co fotíš je u vás krásné. :-)
    Strašně moc miluji tvé fotky a třeba fotka tvého háčkování je úžasná, tu by jsi klidně mohla poslat do soutěže. :-)
    My jsme dnes s mamčou šly nakoupit a chytil nás šílený déšť, samozřejmě, že jsme neměly ani jedna deštník. ;-)
    Když jsme vlezly do obchodu, tak déšť skončil a jak jsme zase vyšly z obchodu tak začala úplná průtrž mračen! :-)) A do toho svítilo sluníčko a já se v duchu fackovala, že jsem ZASE nechala foťák doma!!!! Jinak se nám duha také udělala - tu já miluji a ty jsi jí krásně vyfotila. :-)
    Jituš, hlavně O D P O Č Í V E J !!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jituš,
    odpočívej,relaxuj,prosím,napiš recept na sušenky-vypadají moc dobře.
    Hezký víkend. Jitka

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, moc děkuju za slova povzbuzení. Udělala moooc dobře. :)

    Elli, spánek je ten nejlepší lékař. Už zapracoval.

    Šári, děkuju za chválu. S deštem je někdy potíž. Ale naštěstí teď, když je tepleji, tak člověk i rychleji uschne. Duhy jsou parádní, jen ten poklad na jejím konci ne a ne najít. ;)

    Jituš, receptík je u Peťky tady: http://pucikov.blog.cz/1205/celozrnne-susenky-z-lisu. Obalované ve skořicovém cukru předčí i kupovaná esíčka. :) Určitě vyzkoušej!

    OdpovědětVymazat
  5. Jituš, odpočívej a nezapomínej, že je potřeba i relax a pauzička! Jsem ráda, že sušenky chutnají;-), u nás mají taky jednoznačně úspěch, musím zas napéct další várku:-). Ta jablíčka vypadají náramně krásně a moc se těším na nový příbytek pro knížky, snad se jím pochlubíš;-)

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *