neděle 24. června 2012

Po několika

... dnech neaktivity se hlásím znovu z domku pod vrtulí. Má maličkost se totiž účastnila Expedice Jeseníky. Naše třicetinohá a dvoukolá výprava podnikla mimo jíné i výšlap na Dlouhé stráně, z čehož se vzpamatovávám ještě dnes. 









Lanovkou jsme se nechali z Kout nad Desnou vyvést na Medvědí horu. Lanovkou jsem jela poprvé, ne že bych měla strach z výšek, ale moc příjemně mi ze začátku nebylo, když jsem viděla tu hloubku pode mnou. Ale pak už to šlo a mohla jsem si užívat šumění vzduchu kolem uší a okolní ticho. 




Z lanovky vzhůru na kopec Mravenečník. Mravenci jsou tu opravdu obrovští. Naším cílem byla horní nádrž a pak dolní nádrž. A z dolní nádrže pěkně zpátky do Kout na vlak. Trasa to nebyla zrovna nejkratší, něco málo přes patnáct kilometrů. Když vezmeme v úvahu, že celá vede po asfaltu, že rovinek je tam pramálo, a že se výpravy účastní i vozíčkář... No zkrátka a dobře: MÁKLI jsme si! Kapacitu plic mám mizernou, jak jsem zjistila v jednom kopci. Ještě že jsem se mohla opřít o vozík, jinak bych spadla přímo na hubu lapajíc po troše kyslíku.




Vrcholu jsme dosáhli ještě docela svěží, mé tričko by se dalo ždímat. Momentálně je horní nádrž vypuštěná. 



Na protějším hřebeni na nás mával Praděd.



A pak už se šlo jen z kopce. Kolena začala brzy protestovat, ale to ještě netušila, co je čeká. 



Až do místa kolečka jsme se dopotáceli a ještě MNOHEM MNOHEM dál.



Největší odměnou bylo sedadlo v motoráčku v Koutech, kam jsme došli po pěti hodinách nádherné, slunečné a parné vycházky. No jo no, když si někdo koupí málo podrobnou mapu... ☼☼☼

Ale i tak to bylo fajn, hlavně nezapomenu na ty okamžiky, kdy někteří členi expedice zkoušeli jít část trasy naboso, pak když druzí zahučeli do vody i v oblečení, když třetí uskakovali před slepýšem s křikem: "Bacha zmije!", a když čtvrtí z čirého zoufalství začali zpívat šlágry naší lidové tvorby.



5 komentářů:

  1. Ufffffff!!!!! A už mě pěkně bolí nohy, jen čtu tvůj článek. ;-) No, dali jste si pěkně do těla, jen co je pravda, ale zase máš další krásné vzpomínky + nádherné fotky. Když se dívám na ten kroužek, kam až jste došli, tak mě vážně bolí celý člověk. :-D
    Hlavně si užij dnešní krásné neděle.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nohy a hlavně kyčle cítím ještě dnes. Vypadalo to, že mě zas bude zlobit koleno, jako kdysi po náročné túře. Ale naštěstí se umoudřilo. Ještě že tak, jinak by bylo léto úplně nanic. Díky za návštěvu. Ü

      Vymazat
  2. Ahoj Jitu, i přes ty bolavé nohy to musel být krásný výlet!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo tam opravdu krásně, jen mohlo být krapítek chladněji... ;) Díky za milé mrknutí očkem. Ü

      Vymazat
  3. Udelaly jste si krasny vylet,tuto prehradu jsem videla zatim jen na fotkach a tak doufam ze ji jednou uvidim i na vlastni oci,velice zajimave misto pro vodni nadrz.

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *