sobota 16. června 2012

Sedmnáct minut

... po sedmé přehodila nohu přes sedátko kola a opřela se do pedálů. Vžžžžžž z kopečka dolů a pak doleva na silnici z vesnice. 
 

První stoupání. Lýtka ztěžka vykonávají pohyb, na který vůbec nejsou zvyklé, tělo protestuje, ale hlava říká: "Zaber!". Obloha bez jediného mráčku a paprsky hřejícího sluníčka způsobí vyplavení endorfinů a úsměv, který se mimoděk usadí na rtech. Oči kmitají kolem, aby zaznamenaly co nejvíce obrazů. Průsvitné listy kukuřice, vyrušený zajíc, opuštěný kříž, vlčí máky kousínek od cesty, poletující motýl, bílá čára po vzdalujícím se letadle, záda sportovně zdatnějšího M.






Na kopec s výhledem na okolní krajinu dorazila krapet zpocená, ale s báječným pocitem, že vrch zvládla bez jediného šlápnutí chodidla na asfalt. Vyprahlé rty svlaží studená voda a příjemně unavenému tělu je dopřán krátký odpočinek.




A hele, támhle je balón. Panečku, ti vyrazili ale brzy!  



Zpáteční cesta je otázkou několika okamihů. Svaly jsou zahřáté a už neprotestují tak, jak tomu bylo zpočátku. Pár kopečků, pár rovinek a už je slyšet vítající štěkot chlupatého člena rodiny.

Spokojenost maximální, příště zas! ♥


5 komentářů:

  1. Tak to byla krasna projizdka a hezky po ranu.Krasne krajina to se to slape.

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za milé mrknutí očkem. Bylo to moooc bezva, uloženo v šuplíčku se štítkem "super".

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu, nádherný výhled jste měli a ty jsi nám ho tu tak překrásně popsala. Líbí se mi všechny fotky, náááádhera!!!!! A ty už konečně napiš nějakou knihu a sama si jí doplň svými fotografiemi! To by se to četlo a prohlíželo! Jůůůůůů!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Šári, já se dostatečně vyřádím v naší rodinné výletní kronice. Jen poslední dobou vzhledem k ceně benzínu jsou ty výlety méně častější...

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *