neděle 3. června 2012

Voňavě

Víkend se vydařil. Něco málo čtení, něco málo tvoření, uklízení, žehlení a tak, ale hlavně stěhování! Knížky už se dočkaly nového příbytku a my taky. Sláva, hurá, je to doma. ☼






Sami jsme si ji navrhli a teď se na ni nemůžeme vynadívat. Je ještě poloprázdná, ale díky častým návštěvám antikvariátu ve městě nebude problém ji naplnit. Naštěstí jsme počítali i s variantou řazení knih do dvou řad. A náramně voní. V obýváku teď posedáváme velice rádi. ♥ Ještě květiny a něco pěkného nahoru, nějakou šikovnou lampu, obrázky na stěnu a spokojenost maximální.

PŘED

PO



Nejmilejší polička s výběrem mých nejoblíbenějších knih. Sbírka Reader´s Digestů se rozšiřuje. Ve městě je dostanu za pár korun a v stavu docela schopném stavu.



Teď jsem se zrovna pustila do Klikařky od Kerry Reichsové. Přečteno mám jen pár stránek, ale papouška, který říká: "Tys zhubla!", bych taky brala! ☼

Jak naložit se životem, když jste po vysoké škole a o budoucnosti nemáte žádné konkrétní plány ani představy? Maeve to vyřeší po svém: se svým prostořekým papouškem nasedne do hýčkaného veterána a vydá se napříč Spojenými státy na jih do Los Angeles. Její "limuzína" ji ovšem v půli cesty vypoví službu a ona se ocitne bez prostředků v jednom malém zapadákově. Opravu auta si musí odpracovat, a tak se tu zdrží o něco déle. Nakonec zjišťuje, že se jí z městečka plného originálních usedlíků vlastně ani pokračovat dál nechce.


A co by to bylo za víkend, kdybych alespoň trošku nečarovala v kuchyni. Dnes mě děsně honila mslná na jablečné pyré. Stačila tři jablka, vanilkový cukr, půlka citronu, skořice, piškoty, zapnout pekárnu na program marmeláda a dobrota byla na světě. Ne že bych byla líná míchat jablíčka v hrnci na sporáku, ale v mezičase jsem stačila vyžehlit. Takže 2 v 1. Ještě to chtělo rozmixovat, ale to bych se už vážně uslintala. 



A ještě nezbytná další várka pečených trilobitů. Recept jsem odkoukala od Peťky, s lisem ještě docela bojuju a jde mi vytvořit jen jeden tvar, který mi hrozně připomíná právě trilobity. Dnes jsem zkoušela zaexperimentovat a přidala jsem ještě citron a citronovou kůru. Ale pak bylo těsto strašně lepkavé a musela jsem přidávat i mouku. Výsledek není úplně bezvadný, ale určitě se spotřebuje. 



A ještě jedna fialková kráska...



Mějte prímový týden,


6 komentářů:

  1. Krásná knihovna, ta by se mi taky líbila... snad jedno umluvím manžu, abychom vyhodili tu socialistickou rozklíženou hrůzu po jeho máti... hezký den! LenkaH.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, smlouvej a smlouvej, on se jednou nechá přemluvit... ;)

      Vymazat
  2. Knihovna je krásná! Ty jablka s piškoty vypadají parádně, piškoty přidáváš až do hotového nebo je jich část i ve směsi v pekárně? a sušenky frčí, já zrovna včera dělala novou dávku, tentokrát jsem dělala 1/3těsta klasiku světlou, 1/3kakaovou (ty jsem pak do strojku míchala a dělala sušenky dvoubarevný, balený ve skořicovým cukru) a 1/3 těsta kakaovou jsem doplnila ještě kokosem a máme sušenky kokosové, taky dobré:-). Příště se chystám na oříškové. A mě jdou teda tvary skoro všechny, trilobity (taky nás napadlo, že jsou to trilobiti:-D) si žádá nejraději Lukáš:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peti, piškoty dám až do hotové bašty. Budu muset s lisem ještě potrénovat, ještě nemám ten správný grif. Nebo stlak? :) Kokosové taky musím vyzkoušet. Díky za tip.

      Vymazat
  3. Jitu, tak musím říci, že jste si navrhli skvělou knihovnu! Nějakou takovou bych brala hned. My máme sice zasklenou, ale stejně si jí už umí otevřít i ten nejmenší - Nika, ale je stará a k ostatnímu nábytku my nějak nesedí.
    Ta vaše je krásná! A líbí se mi, že nejsou všechny poličky v jedné rovině, tak to já mám moc ráda. :-)
    No jo, pyré, úplně se mi zbíhají sliny. Mě zase mamča dělávala něco podobného, ale místo jablek dávala banány a pěkne mi to s piškoty rozmixovala, zejména v dobách, kdy mě moc moc zlobily moudráky.Rostli jak houby po dešti a pekelně to bolelo, ani pusu jsem nemohla otevřít. A tak mi mamča dělala tuto dobrůtku. ;-)
    Trilobiti vypadají opravdu moc lákavě, člověk by se do nich hned zakousl. :-)
    A ta kniha vypadá také zajímavě, takovéto příběhy já čtu ráda. :-)
    Koukám, že máš na stránkách další změny, krása, jako vždy. ;-)
    No a fialka, tak to je srdcovka, že jo? ;-)
    A ta sova na konci, tak ta je božíííííí! :-)
    Jitu, měj krásný překrásný den a ať je čtvrtek suprovej! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za chválu stránek. Jojo, tak sovka je prostě super. Fialová květinka je tořivka, která mi tak krásně rozkvetla.

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *