pondělí 23. července 2012

Letní putování IV

Po čase dešťů, říjnových teplot a zamračené oblohy jsme dostali chuť na další výlet. Šedá obloha neslibovala ani tentokrát žádné optimisticky modré naladění. I přesto jsme naložili našeho černého Krakena, přidali boty a batohy a vzhůru ven.







Bílé Karpaty nás přivítaly zhruba po hodině a půl. Startovací místo našeho nedělního puťáku na Velký Lopeník jsme našli až na konci obce Lopeník. Benji už se nemohl dočkat, až vyrazíme - jak jinak než do kopce. Letošní léto jsem se utvrdila v pocitu, že všechno důležité se nachází někde nahoře. Kopec byl tak prudký, že okolními scenériemi jsem kochala hned několikrát těžce popadajíc dech. Dokonce i slůňo vylezlo z pod mraku, aby se pobavilo naším šnečím výstupem.



Dokonce i Benji sem tam sedl na zadek a rozhlížel se kolem. U našeho hyperpsa činnost na výletě dříve naprosto zbytečná. Nestačili jsme se divit...



Stezka byla čím dál tím užší, kopec strmější, síly docházely. Několikrát jsme se chtěli obrátit na zpáteční cestu, naštěstí jsme tak neučinili. Terén byl různý - lesní cesty, asfalt - rovinka zřídka, většinou kopec. Spousta ptáků, srnek, sem tam nějaký dvounohý turista.



Na konci byla přeci jen  rozhledna. Nabrali jsme nové síly, pokochali se výhledem, poobědvali...


  
Benji vyhlídá pánečka, který se vypravil na rozhlednu bez něj.



Zpáteční cesta byla poněkud adrenalinová. Poslední úsek - ten samý, kde jsme tak funěli - jsme totiž shledali jako turistickou trasu vedoucí mezi dvěma pastvinami, kterou momentálně zabíraly krávy. Náš mazel viděl krávu poprvé, takže měl můj muž co dělat, aby ho udržel, jak se neustále přibližoval k ohradníku s cílem prozkoumat velká zvířata uvnitř. Tedy pokud se dvěma tenkým drátkům (někdy jen jednomu) dá říkat ohradník.



I krávy se docela čile zajímaly o černého tvora, který si to šinul po pěšině jak velká voda a poskakoval nepředvídatelně doleva a doprava.



V pohodě to probíhalo do okamžiku, než jsme ve vedlejší ohradě uviděli býka ležícího kousek od ohradníku obklopeného hloučkem krav. Zamrzli jsme v půli kroku. Jak bude reagovat na našeho čiperného psa? Popravdě řečeno neměla jsem vůbec žádnou chuť to zjišťovat. Benji nerad stojí dlouho na jednom místě a tak sebou začal ošívat. Krávy kolem býka začaly vstávat, černé torpédo kousek od nich se jim moc nezamlouvalo. Nic naplat, museli jsme pokračovat. S třesoucími se koleny jsem procházela kolem a hypnotizovala býka, ať zůstane ležet. Pochybuji totiž, že by dva drátky zastavily takovou almaru. Naštěstí Benji nezačal štěkat, to bychom zažili asi jiné dobrodrůžo. A naštěstí se býkovi nechtělo vstávat. Ani jsem ho nevyfotila, stabilizátor obrazu by mi zřejmě nestačil, jak se mi třepaly ruce díky katastrofickým scénářům honící se mi v hlavě. Dopadlo to dobře, kromě rozjitřených nervů se nic nestalo.

Výlet celkově byl moc bezva a díky býkovi jsme zažili i malé zpestření. 






6 komentářů:

  1. Jituš! Nádhera! Krásně se to četlo a ve chvíli, kdy jsi bedlivě střežila býka, já ani nedýchala a hltala slovo za slovem, jak jste nakonec dopadli! Uffffff! Řekla jsem si, když jsem dočetla. :-)
    Rozhledna je boží, takovouto vidím prvně - co já všechno nevidím prvně u vás na stránkách. ;-)
    Fotky jsou naprosto překrásné! Já je prostě miluji! :-)
    Měli jste bezva den! A co klíšťata, vyhnula se vám? Nám jo, až na mamču, ta měla jedno tak titěrnoučké na stehně, že se taťka pěkně zapotil, než ho vyviklal ven. Ale naštěstí celé. :-)
    Krajina je překrásná, já to pořád říkám, že u nás v ČR je krásně, tak proč jezdit za mořem. ;-)
    Krásný den přeji Jituš. :-)

    P.S.: By mě vážně zajímalo, co by jste dělali, kdyby se býk rozběhl. :-x :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tož vymysleli jsme PAK nějaké únikové teorie, ale díky za to, že k nim nemuselo dojít. :)

      Vymazat
  2. Süß, wie aufmerksam Dein Benji schaut! Tolle Landschaftsbilder :-). Es schaut fast wie in meiner Heimat aus, allerdings waren dort die Kühe meist schwarz-weiß ;-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Er ist schon älter, also auch mehr ruhiger. Zum Glück. Es ist wunderschön bei uns, Du musst mal kommen. ;)

      Vymazat
  3. Nádherné fotečky --prožili jste si krásný den.A tedy jsi hrdinka já bych šíleně panikařila protože ten můj pejsek je děsně uštěkanej.:o)) Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nemysli si, já jsem panikařila obstojně! :) Náš je taky uštěkanej, jaké štěstí, že k tomu tentokrát neměl co říct. :)))

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *