pátek 17. srpna 2012

Letní putování VI - výlet No. 2

Kousek za Železnou rudou a co by kamenem dohodil do Německa leží dvě největší šumavská jezera - Černé a Čertovo. Startujeme ze Špičáku zabalení i do větrovek, páč je docela zima. Otužilejší vyráží v šortkách. Před námi je zhruba osmi kilometrová tůra.







Trasa začíná zlehka rovinkou po asfaltové cestě lesem. Můj muž si posteskne, že by jako raději lesní cestu. Jistě, pro klouby to není nic moc. Jak později vzpomínáme na pohodlný asfalt... :o)



Asi po dvaceti minutách chůze objevujeme ve svahu parádní potok, vedle kterého pramení Svobodův pramen. Voda je chladná a průzračná, sem tam mělčinky, barevné kamínky, kořeny stromů... 



Pak už zbývá zdolat jeden kopec a před námi se otevírá plocha Černého jezera. Je spíše pod mrakem, hladina vypadá opravdu černě. U břehu se prohánějí kačky, které sem tam dostanou ochutnat ze svačiny.



Po sváči vyrážíme k Čertovu jezeru. Mělo by to být jen 2,5 kiláků, takže pohodička. Před námi se však rýsuje cosi kamenitého a vysokého. Na fotkách to vypadá docela neškodně, ale na místě jsem si mooocinky přála, aby pod tím příšerným kopcem byla odbočka s naší značkou. NEBYLA! 
Statečně nahoru, nejsme žádné máčky!



malá velká VÍTĚZSTVÍ, ne tak jako tehdá na S. ... ♥



Do kopečka, z kopečka, po šutýrkách, po kořenech, po kládách... Zážitek obrovský. Ještě že jsme nešli opačným směrem, to bych asi nedala. Z kopce to bylo přeci jen lehčí a s dostatečným přísunem O2 jsme se mohli kochat.



Přeci jen jsme doklopýtali k jezeru. Tohle na mě působilo o trochu divočeji. Na břehu jsme se usadili na jeden z mnoha kamenů. Lidí tu bylo také spousta, takže udělat pořádnou fotku byl krapítek problém. A samo že tu byly i šumavské kačeny. :o)



Nakonec po žluté zpátky. To už bylo v pohodě, proti tomu, co jsme museli přelézat předtím... Žůžo bylo. To, co vypadalo na dvouhodinovou záležitost, zabralo nakonec hodin pět. Nicméně - KONEČNĚ jsem viděla šumavská jezera. Jupíjou! ☼




3 komentáře:

  1. Ahoj Jitu,
    naprostá krása, funím tu pod kopcem s tebou. :-) Jsi kočka, že jsi to zvládla naprosto bravůrně. :-)
    Koukám jak jsou ta jezera průzračná, no to je něco, tam se musí kačenkám naprosto líbit. :-)
    Ty kořeny vypadají dokonale, fotky jsou výstavní, Jitu, nepřemýšlíš, že by jsi si udělala výstavu svých fotek? Nádhera!!!!!! :-)
    A kokám dobře, když se zaměřím na jedno místo na batohu? ;-)
    Měli jste se nádherně, to je prostě z těch úžasných fotek znát. :-)
    Přeji ti krásný den Jitu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, ten barevný flek, to je S.P. :o))) Když jsem stála frontu na lístky na "stezku", každý ho nenápadně okukoval.

      Vymazat
  2. Ich ziehe meinen Hut, Jitu, was für eine Kondition! So einen Marsch hätte ich nicht geschafft ;-). Schöne Bilder auch!

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *