neděle 16. září 2012

Dýňová čalamáda







Suroviny:
1½ kg paprik
½ kg cibule
3 kg dýně
→ vše nakrájíme na proužky

Nálev:
1¼ l vody
60 dkg cukru
¾ l octa
1 deko
10 ks hřebíčku
10 ks pepře
1 balíček nového koření
→ vše uvaříme a potom přecedíme

Suroviny řádně promícháme, dáme do sklenice, zalijeme nálevem a sterilizujeme na 80°C asi 15 minut.





4 komentáře:

  1. Ahoj Jitu,
    tak čalamád jsem už jedla celkem dost druhů, nejvíce mi chutnají ke grilovanému masu. :-) Ale dýňovou jsem ještě nikdy nejedla. ;-) Velice zajímavé. :-) Ovšem vypadá to náramně. :-)
    Tak tedy dobrou chuť. :-)
    Ahoooooj. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já dýně zrovna ve velkém nemusím, ale tahle varianta zavaření mi chutná. Má to dobrej šmak. :o)

      Vymazat
  2. Jitu, tohle vypadá dobře. Škoda, že dýní se nám letos neurodilo mnoho, takže nevyužijeme, ale na receptík budu myslet do budoucna, různé čalamády máme rádi:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Hmm, das sieht soo lecker aus!! Ich könnte sofort ein Glas davon aufmachen, hihi ;-)

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *