sobota 29. září 2012

Když má modro navrch

Začalo to zlatou linkou na závěsu.
Už při otevření očí vím, jestli den bude fajnový.



Tentokrát se slůňo opravdu vynaslažilo. Asi cítilo moje rozpoložení, a tak vzalo hlavně modré a bílé pastelky a vykreslilo azurové ráno. Neodolala jsem, do křesílka k háčkování jsem zasedla ještě před snídaní. Dlouhé sloupky a řetízková oka střídala juknutí ven a i v hlavě se usadilo modro.



Abych podpořila sváteční den a azurovou situaci, uvařila jsem si kávu do porcelánového hrnečku.



Nejhorší (nebo nejlepší?) je, že jsme dostali modrozelené nádobí, takže se člověk musí cítit modře, i kdyby nechtěl. Mým plánem je mít bílé nádobí. Jednou... Ale tohle se samozřejmě šiklo, když jsme zařizovali domácnost. 
vpravo do koláče - vlevo na sušení



Odpoledne jsme se šli projít. Křížem krážem, loukou neloukou, lesem nelesem, polem nepolem. A jelikož to bylo s Benjim, tak taky pročmuchat a proštěkat, co se dá. 
Sarkasové moře už opět dorůstá, ale jeho racci už jsou bohužel pryč.



Pod lesem jsem narazila na modrásky. Parádně ladili se suchou trávou. Vzpomněla jsem si na Honzu, jak vykládal, že dostal síťku na motýly. Já bych je nedokázala chytat. Nebo připichovat na "nástěnku". Lepší je je vyfotit, alespoň tak nestrádá motýlí strana.


A pak branou na Palouk. 



Krom faktu, že M. píchla vosa (pod tričkem - těžko říct, kde se tam vzala), to bylo fajn. Celý Palouk je zabalený do tisíce pavučin, kterým se mistrně vyhýbají bělásci a žluťásci. Také slunéček zde bylo více než posledně. Mým prstem pohrdaly, ale batůžek se jim vyloženě zalíbil. To že zde najdem bedly, přičítám k faktu, že zdejší místo je opravdu magické. :o)



Zpáteční cesta přes les byla více než úspěšná. M. honila mlsná na houby, že by rád našel ještě nějakou bedličku. Taky že jo. Maličké jsme našli, ale kdybych je tam nechali narůst, už by jsme je neobjevili. Kousek od lesní cesty by jistě neušly pozornosti jiného mlsouna.



zakončení dne v rybí společnosti
... aneb když se obyčejná sprcha změní v zážitek






9 komentářů:

  1. Jituško...nádherná fota..hezká slůvka ♥
    Krásné podzimní dníky všem u vás!!

    OdpovědětVymazat
  2. Jitu, to musela být příjemná procházka! Taky mám ráda takové chození nechození přes les neles atd,jak jsi to krásně napsala. A modrásek - nádhera! Nikdy jsem snad modrého motýla neviděla...Hezký zbytek víkendu! Adriana

    OdpovědětVymazat
  3. Jíťo, nádherně strávený sváteční den:-). Užili jste si ho naprosto ideálním způsobem a tak to má být!

    OdpovědětVymazat
  4. Drahá Jituško..
    U mě je právě noc,venku prší a v duši bylo smutno..
    Tvé modro,slunce,hudba a povídání mě nevídaně zahřálo a pohladilo..
    Díky moc a přeji Tobě i Tvým nejbližším ještě spousty takto krásných dní..
    Brigit

    OdpovědětVymazat
  5. To bylo krásné čtení...A těch nádherných pohledů...A to modro!... Modrá je dobrá a je jedno, jestli modrá obloha nad našim krajem, modrá hladina moře, modrá na keramickém hrnečku, či motýlích křídlech...Modrá je prostě dobrá! :)
    Krásnou neděli Jituš! :o)

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Jitu!
    Teda, to jsou fotečky, no to je nádhera! A to povídání k tomu, to je bonus. :-)
    Ranní vstávání máš nádherné, a hned takto po ránu háčkovat? To já musím vstát a jít nakrmit svá zlatíčka (králíčka a křečka o kocourka se postará mamča :- ) ), pak si dojdu - no ty víš kam. ;-) Pak si dám s chutí teplý čaj a nebo džus a až potom funguji. :-D Takže máš můj velikánský obdiv. :-)
    Výlet jste měli nádherný, jak už u mě víš, miluji fotky lesa, ale i celkové přírody a u tebe toho nacházím dosyta. To je nádhera! A souhlasím, že motýlkům to nejvíce sluší na louce, u kytiček. Ten modrásek se ti tedy povedl. :-)
    Jééé, bedle a skvěle je napichujete. To si najdete v lese nějaké klacíčky a na ně je napichujete a nebo si je berete rovnou sebou? :-)
    A ta rybička na závěr, to je boží. Jitu vidíš to, jak ty dokážeš i s maličkosti udělat hotovou nádheru. ;-) Máš prostě úžasné oko. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O víkendu se vstává mnohem lépe. To ke startu snídani nepotřebuji. Klidně chvilku počká.
      Klacíky neberem, okolo je jich spousta.
      Jo, radovat se z maličkostí neumí každý. Ještě že to ovládám, jinak by to bylo na zbláznění... :o)))

      Vymazat
  7. Nádherné sluníčkové fotky a ten modrásek!

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *