neděle 23. září 2012

V Evině rauši

První podzimní víkend.
Co by to bylo za podzim bez jablíček. V týdnu jsem podnikla sondáš, jestli už ve městě prodávají jablka ze sadu. Jupíjou, prodávají! Mé srdíčko zaplesalo. 
Jablkobraní začíná.
◦◦♥◦◦




Tyhlecty červené kumpány doteď horkotěžko nahrazovala drahá jablka ze supermarketu, která těm opravdovým mohou jen závidět. Nevyznám se v odrůdách, asi je to Bohemia. Jsou neobyčejně šťavnaté, sbíhají se mi sliny, už jen co se dívám na obrázek vpravo dole, kde si spokojeně trůní v keramickém košíku. 
 
A tak šupky dupky do sušičky, do jablkové pícky, do štrůdlíku nebo jen tak do misky na zobec. Ještě zbylo, ale i tak v týdnu vyrazím znovu na nákup. Za málo peněz hodně muziky. A to doslova. 
Paní, která tam prodává, má vždycky pustěný přehrávač, kde vyhrává Bach, Mozart nebo Chopin. Prý doma poslouchat nemůže, tak aspoň v práci. Vždycky přidá dvě tři jabka navíc a popřeje pěkný den. To se to pak nakupuje! 
☼☼☼

A z nedělní zahrady...
až na tu fialovou fotku na konci to vypadá docela letně



Prímový pracovní týden,
tentokrát o něco kratší!
Jééééé...
 
 
 

7 komentářů:

  1. Ahoj Jitu!
    á také miluji jablka, úplně na nich ujíždím. :-D ale moje nejoblíbenější jsou zelené Goldeny a když jsou ty žlutá, ale ta voňavá, neskutečně šťavnatá, tak to bych se ujablkovala. ;-)
    A pak taková jablíčka, má je na zahrádce moje teta, mají tvar jako srdíčka, jsou skoro až fialová, no lepší jsem nejedla, plná šťávy, kousneš do něj a šťáva už teče, slaďoučká a voňavá! :-) Škoda, že se s tetou nestýkáme. :-( To je na moc moc dlouhé vyprávění. :-(

    No jo, fotky ze zahrádky jsou úžasné a ta poslední fialová, tak ta je parádní. :-)

    Přeji krásný den Jitu. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hmmm, Du machst immer so leckere Sachen, Jitu :-) Tolle Fotos auch wieder!

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Jiti, máš nakoupená nádherná jablka! Nám nabízel děda, že máme zajet na chalupu a nabrat si tam jablka na poli, že jich tam je ooobr množství...jenže to máme daleko a tak by se jablíčka dost prodražila...ale M. neváhal a podle hesla "Líná huba holý neštěstí" přepadnul svou sestřenici, která má s rodinou neobhospodařovanou zahradu s jablkovým mini-sadem a domluvil si, že tam může na jablka, tak jich zásobičku natrhá a taky si budeme dopřávat...no a kdyby to náhodou nakonec neklaplo, tak hned ve vedlejší vesnici má pán obrovský sad a prodej jablíček, tak když tak koupíme bedýnku tam:-). Já se nejvíc těším na jablíčkový moštík, ten miluju moc:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Není nad naše jablíčka! Kam se hrabou supermarketová! Zrovna sbírám ta, co spadnou, že už se jim nechce viset a dělám z nich kompot do lednice. Není lepšího pití!!:o)) Se skořicí, hřebíčkem a badyánem, pár vanilkovými cukry..a když se setmí a rozsvítím si u PC svíčky...Ta vůně a chuť!....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně můžeš poslat recept, budu ráda. :o)

      Vymazat
    2. Jitu, vždyť už je tu! :o))..se mi to hezky rýmuje, že? :o))
      Jablka nakrájím na čtvrtky nebo menší, hodím do hrnce s vodou, přidám pár kousků hřebíčku, nějaký badyán a 2 vanilkové cukry a přivedu k varu. Pak sypnu trochu mleté skořice a ještě tak minutku povařím. Pak to propasíruju přes hrubé síto, naleju do vhodných nádob a po vychladnutí ještě šup do lednice. Mňam!

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *