neděle 14. října 2012

Dozelena, dohněda, dobíla

Sobota ve znamení akčnosti.
Nákup, oběd, vysát, dřevo...
Za oknem slůňo, tak jsme na řemínek zapli Benjiho a šli se provětrat.




Venku to vypadá jako na plátně malíře. Zelená se začíná přeměňovat na žlutou, sem tam červenou, ale zatím stále vládne. 
Naši "přehradu" vypustili, rybky vylovili, prý i toho macatého sumce, co si tam lebedil a teď je z toho jeden velký bahňák. No nevím, nevím, jak to bude s jarním rybomaratónem...



V lese tentokrát žádné houby nebyly, vymeteno, posbíráno už dávno před námi. Bylo tu o poznání chladněji, než na louce, kde hřálo slunko. Tentokrát jsme se vydali dál do lesa a za to jsme byli řádně odměněni... 



... objevili jsme lesní houpačku, zavěšenou vysoko ve větvích. Houpání se podobalo adrenalinovému zážitku. Jen svištění vzduchu kolem uší, nad hlavou zeleno a hnědo... Jupijouuu... 



Mé soukromé sluníčko, ať není tak smutno...



Na cestě zpátky jsme se rozhodli... 



... že si zajedem do Z., prý aby se "vidláci" dostali mezi lidi, jak poznamenal můj muž. Tož jsme teda jeli. Říkala jsem si, že přikoupím nějakou garderobu, když už tam budem.
Zvláštní, asi ženské "dělají hodně ramena", proto všechna trička, které jsem vzala do ruky, byly nahoře široké a postupně se dole zužovaly. Přeci jen jsem nakonec něco koupila, ač mě už opouštěly všechny naděje. Vínovou mikinu slevněnou o půlku. Dobrý kup. 
Pak jsme se zastavili ve známém fastfoodu, že zas po čase ochutnáme "mrtvou krávu", což je pracovní název pro hamburger. No, nic moc... Nějak jsem ji nemohla dojíst. Pán u vedlejšího stolku se ládoval s takovou chutí, že jsem se podivovala, jestli jíme to samé. Nejedli! On si koupil hambáče za 140 káčé, já jen za třicet. Asi jsem přece jen vidlák, tolik peněz bych za přemaštěný dlabanec nedala. 
Kolem obchůdku s čajem projdu "jen tak" málokdy, i tentokrát jsem vešla, obhlídla všechny vitríny s hrnečky a konvičkami (to můžu) a objevila ohříváček. Prý na každou konvičku. Vyzkoušeno! Potvrzeno! ♥ Původně koupen až na Vánoce. Ježíška jsem přemluvila, že potřebuju už teď dbát na pitný režim, tak že prej teda jo... ☼ 

Čajíčkujem!!!



Hrnkový jablkový...
Těsto:
2 vejce
¾ hrnku cukru
1¾ hrnku hladké mouky
100 g tuku
1 hrnek mléka
1 prášek do pečiva

Posypka:
oloupaná jablka nakrájená na plátky
lupínky mandlí
skořice
vanilkový cukr
drobenka s kokosem


Mějte se barevně!

5 komentářů:

  1. Jiti, krásná sobota! Závidím ten úlovek do garderoby, taky bych potřebovala nakupovat oblečení a já to tak nesnáším...ale už fakt nemám, co na sebe, tak budu muset vyrazit:-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taktéž nesnáším nakupování oblečení. Nechápu, jak si to někdo může užívat. Já ztrácím nadšení hned po druhém kousku, co mi nesedí. :o)

      Vymazat
  2. Milá Jituško..
    Děkuji za krásnou procházku i pobavení..Úplně Tě vidím,jak funíš naštvaně u převlíkání těch trik:-)
    Ráda bych Ti taky moc poděkovala,za to,jak jsi mi teď ve chvilkách těžkých pomáhala..Máš u mě na blogu velké děkuji,tak mrkni,když budeš chtít..
    Krásný večer..
    Bi

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu, u tebe se člověk vždy úplně nádherně nasytí těmi úžasnými fotkami, jak ty to jen děláš, že je máš tak nádherné, syté a pohádkové?
    Ta houpačka mě vážně dostala! Zvládla jsi to bez újmy? :-)
    Ohřívač je super věc a mě se líbí, jak Ježíšek svolil a už si ho plně užíváš. :-)

    To by u mě neprošlo, i kdybych Ježíška přemlouvala hladce, či obratce, nepolevil by. ;-)

    Fotka tvého soukromého sluníčka je úžasná, ta by se náramně vyvíjela na pohlednicích, či přáníčkách. :-)

    Vypuštěný rybník vypadá zajímavě, ale také dost smutně. A jaký osud bude mít sumec? Vrátí se zpět do rybníka a nebo už měl život dlouhý? Nevíš?

    I já nesnáším nakupování oblečení, takže se s vámi holky ztotožňuji. :-)
    A "mrtvou krávou" také nejím, nechutná mi to, tam si já maximálně kupuji v zimě teplé čaje a nebo v létě studené vody či džusy. :-)

    Jituš, měj se krááááásně!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Houpačka je úžasná, už teď se těším na další výpravu za létajícím snem. Ježíšek je hodný, smiloval se nademnou. S jehlicemi jsem vyrukovat nemusela. Máš to špatně zařízený! :o)
      Na přáníčka říkáš?! To je dobrý nápad, dík za tip. Sumec skončil na talíři, pochybuju, že ho pouštěli zpátky. Už byl moc vypapanej.
      I Ty se měj úžasně! A díky za návštěvu.

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *