středa 3. října 2012

P.O.M.O.J.E.M.

Dupla jsem si.
Občas jsem tvrdohlavá. V rámci možností a okolností samozřejmě. Dnes jsem se teda "vybarvila". Dupla jsem si! Sama před sebou. 
Z ničeho nic se v hlavě zrodil nápad, že bych si jednou taky mohla udělat fajnový odpoledne bez povinností v domácnosti. Odsunula jsem hromadu prádla na žehlení do nejzaššího kouta mé mysli (doteď ji stále úspěšně ignoruji) a oddala se slastnému nicnedělání. ☼ To vypadá v mém poddání takto:



Nejdřív je nutno utříbit myšlenky z pracovního dne a to se děje nejlépe u kávy. Dnes bonusově 2v1. Normálně bych si kousek kulaté máčené oplatky za nehorázných deset káčé nekoupila, ale nová chuť se musí alespoň jednou vyzkoušet, žjo?!
Fidorka nezklamala, zato kafi jo. Když mi nechutná kafe, něco se děje. Takže vynucené klidové odpoledne je i vnitřně schváleno.



Povinně pár sloupků, ať popojedem... 



Kolegyně v práci donesla pytlíček plněný fazolemi. Prý je jeho žmoulání dobré na unavené ruce. Pro myšomilce, háčkařky a pletařky IDEÁLNÍ. Půjčila jsem si ho a spíš jak úleva pro ruce to byla úleva pro hlavu, když jsem uslyšela ten parádní zvuk přesýpaných luskovin. Žjóva! Takže jsem vylovila staré látky, fazolky... A od té doby "hnětu" :o) a je mi fajn!



Byl by hřích nevyužít to dnešní slůňovatý počasí pro pobyt venku. Benji je vděčný za jakkoukoli procházku, tak jsme šli. Jak jinak, oblíbená trasa posledního měsíce. ◦◦♥◦◦ Fazolkový polštářek jsem vzala s sebou, nasál do sebe podzimní ovzdůší a vůni bylinek.

 

Zpáteční cesta v rytmu Tasi dele. I Benjiho to zaujalo, když mě uslyšel broukat si mou oblíbenou, s kterou startuji den. 





Večeři jsem si vychutnávala u knížky. Čtení u jídla je můj nejoblíbenější zlozvyk. Si stejně myslím, že u čtení jím pomaleji než normálně, takže vlastně mi to neuvěřitelně prospívá. Hlavně si to racionálně zdůvodnit... "Annu" mám jen ve slovenštině, což mi vůbec nedělá problém. Vzpomínám na svá študentská letá. Stačí přečíst pár listů a hned se mi na jazyk dere tato libozvučná řeč. Sranda toto.



 Víkend skoro za rohem, jsme v půlce!






P.S. Děkuji, Šárko, za srdcato. :o) 
Barevnou radostí jsou pro mne i Vaše návštěvy, takže děkuji všem!



12 komentářů:

  1. Dnesni prispevek byl supr,moc hezky se to cetlo .Obcas je treba udelat si svuj den a mit cas jen sam pro sebe.

    OdpovědětVymazat
  2. Jitu, dnešní příspěvek se mi moc líbí, krásně sis užila odpoledne a víš co? Jednou za čas je to vyloženě nutnost, myslím, že by bylo vhodné, aby to každá z nás uměla a naordinovala si to nejméně jednou týdně pravidelně:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u mně se volná odpočinková chvilka hledá určitě lépe než u Tebe s dvěma prcky. Dokážu si představit, že Ty ho nemáš ani jednou za měsíc. Ono třeba pomůže jen si jít dřív večer lehnout, člověk je příští den hnedle svěžejší a povinnosti se dají zvládat lépe.
      Drž se, Peti, moc Ti fandím, máte úžasné děti. Přeju Ti, ať najdeš i Ty sem tam nějakou chvilku pro sebe. Díky za návštěvu. :o)

      Vymazat
  3. Jééé Jitu...volnočasová "karása"!!
    Kafíno s mlskem, háček mrskací, fazolová vychytávka, Tasi dele miluju a fota dokonalá..jen Annu neznám :o(..nebo jo??? Copa to je hm? Jestli klasická "Kareninka"..tak to jóóó :o)
    Hm...občas je fajn jen tak bimbat nožkama což? ♥
    Krásné dny!!
    Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hojda Dani, koukám že jsme na stejné Navarovské vlně. :o)
      Bože, Kareninu ne! Já potřebuju odpočinkovou literaturu. Čtu pokračování Anny ze Zeleného domu, to je fakt relaxová literatura plná krásných popisů přírody a optimismu.
      Bimbání je úžasný, musím častěji! I Ty bys měla! :o) I Tobě sluníčkové dny.

      Vymazat
  4. Ahoj Jitu!
    To s těmi fazolemi mě velice zaujalo, něco podobného asi také vyzkouším. ;-)
    Fotečka jsou opět skvost! Krása nesmírná a k tomu to povídání, no já si ani nemusím otvírat knihu, stačí skočit na návštěvu k tobě a je mi dobře. :-)
    Ale dnes jsem byla ve městě a donesla jsem si další dvě knihy Manga, tak se na ně těším. Jenže to musím odložit, zároveň se mě zmocnil nějaký bacil, tak ležím v pelíšku (kocourek mi zahřívá nohy) a hovíme si na nové matraci, kterou mi dnes taťka přivezl z Jisku. Na té staré se už nedalo ležet a strašně mě z ní bolela ta noha. Kdežto tato je úplně bezva! Je to ta zdravotní, nemá v sobě péra a ani molitan (nesnáším měkké matrace) a má v sobě kokosové vlákno a úplně bezvadně hřeje. :-)

    Koukám na novou Fidorku, u nás ještě není k sehnání, tak aspoň vím, že je dobrá. :-) Já jsem měla před chvilkou Miňonky s příchutí Caffé Latte a ty jsou úžasné. :-)
    Za srdíčko neděkuj, právem si ho zasloužíš. :-)
    Měj se krásně a těch odpočinků si dopřávej více. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak hlavně pohodlíčko, to se bude spinušat! :o)
      Polštářek můžeš naplnit i pohankou. Koukala jsem na ni ve zdravé výživě, ale připadala mi maličká. Navíc fazolky jsou z naší zahrady, takže mi budou připomínat zahradu v létě. Případně může být i hrášek.
      Fidorku jsem objevila náhodou, miňonky znám, taky dobrý.
      Moc se opatruj a kurýruj!

      Vymazat
    2. Děkuji!!!! :-) Piji na litry čajů, jím na kila ovoce!!! Tak snad do víkendu nebo aspoň po víkendu bude dobře. :-)
      Děkuji za typy, určitě bych když tak využila té pohanky. Ale fazole dělají lepší zvuky. :-)

      Vymazat
  5. To bylo krásné .... až na to kafe. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každopádně jsem zjistila, že svět je krásnej, i když kafe nechutná. :o)

      Vymazat
  6. Nádherné fotky, knížka, odložené žehlení? To zní krásně.

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *