sobota 10. listopadu 2012

Cik cak žůžo sobotou


Sobotní ráno s kouzelnou oblohou
+
 jablečný koláč k snídani 
= idyla.


Pak plány co s volným dnem. Turistika, výlet nebo snad zůstat za pecí?
Nakonec vyhrála ikea. Nejsme žádní vyznavači toulání se po obchodňácích, ale doma by se šikla vyšší pánev na vaření a taky nové ručníky...



Samo že jsme neodjížděli jen s potřebnými věcmi. Do žluté tašky přibyl deštník, lampa pro Leni, svíčka a super odkládací stolík do čtecího a háčkovacího koutku. Konečně si budu mít kam postavit kafi. V plánu byl jiný, ale ten mi přišel zbytečně drahý. Tento za pár kaček projde zřejmě nějakou barevnou úpravou, ale asi až na jaře. Uvidíme...



Největší radost mi však udělala megalucerna, kterou už vyhlížím dlouho, ale která ne a ne být na skladě. Natěšená jsem se přiřítila k regálu a jedinou lucernou byla ta neprodejná se štítkem "vystavený vzorek". Už jsem se smířila s faktem, že zase odjedu s prázdnou, ale pak mi to nedalo a zeptala jsem se slečny v žlutém. 
Prý u pokladen. To by mě určitě napadlo... Navíc v místě, kde bych si ji stejně ani nevšimla. Nakonec jsme po obídku v restauraci podnikli druhé kolo do skladu a koupili jí malou kámošku.



Na zpáteční cestě jsme se zastavili ve městě a šli se projít do parku. Slůňo maličko hřálo, ale foukal docela silný vítr, za chvíli jsme měli červené nosy a uši. Ale prochajda byla parádní. Spousta stromů už je bez listí, ale ty, co listí ještě mají, jsou pastvou pro oči.



páv maskující se v maceškách



gingo, kam se podíváš



objevování různých typů mostků



hnědozelená zákoutí



na zemi spousta napadaného listí
Své boty jsem díky filmu "Bota jménem Melichar", u kterého jsme se včera večer výborně bavili, pojmenovala Sultán a Tyrl. Brouzdání listím si užívaly a já s nima. 
 ☼☼☼



a prima zakončení ve společnosti horké čokolády...
 ...mátové
...a s ledovými kaštany




Prima večer a mějte se báječně!



4 komentáře:

  1. Ahoj Jituš!
    Jééééé - IKEA!!!!! :-)
    Představ si, že na tu malou lucernu jsem koukala v Jisku. Také tam mají přesně takovéto a také červené, stříbrné a mám dojem, že buď modré a nebo černé, to teď nevím. :-)
    Nakonec jsem odolala, ale když tak na ní u tebe koukám, tak se tam pro ní možná vrátím. :-)

    Procházku jste si udělali náramnou a hlavně všechny ty fotky! Teda, tolik krásných můstků a nebo ten překrásný páv!!!! Teda Jituš, ty máš ale oči, já bych si toho určitě nevšimla. ;-)

    Hmm, čokoláda a ledové kaštany k tomu, no teeeda!!!! :-)

    Jo a stolek jsi si také pořídila super, to se to bude číst a háčkovat, že jo? ;-)

    A naprosto mě dostal ten strom- čtvrtá fotka odspodu. :-) Panečku, to je jak z pohádky, nebo jako vrba mlátička z Harryho Pottera, zrovna je skloněná, tak pozor na ní!! :-)

    Jituš, měj se nádherně. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Krasna sobota ,mate tam moc hezky park.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné ráno Jituško..
    Tak tomu říkám sobota panečku..Nádhera.Lucerničky naprosto boží..Už se moc těším na úpravdu Tvého stolku..A park?Hm...taky bych se prošla..Moc děkuji za krásnou náladu a úžasné fotky...Měj se moc hezky.
    Brigit

    OdpovědětVymazat
  4. Jituš, tak Ikea je zrovna jeden z mála obchodů, které můžu kdykoli a jakkoli dlouho:-D. Vy jste krásně pořídili, ta velká lucerna je opravdu moc pěkná a s malou kolegyní ji to moc sluší...procházka musela být úžasná, taky miluju courání napadaným listím a Lukášek je v tomhle po mě:-D

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *