neděle 23. prosince 2012

Adventně počtvrté

Zítra nejkrásnější  den v roce.
Samozřejmě že se těšíme!

Dnešek je ve znamení vaření na zítřejší den. Aby byl zítra klid... Na štědrodenní a večerní tabuli nebude nic speciálního, ale spíš to, co máme opravdu rádi. 




Odpoledne se pustím do hovězí polévky, bramborového salátu, ke kterému usmažíme kuřecí řízky. Nesmí chybět samozřejmě vánočka, letos bych chtěla zkusit nový recept, takže jsem napnutá, jak to všechno dopadne. 

Mezichvilky věnuju... 

posledním dodělávkám pro Ježíška
... a v hlavě se rodí nové barevné doplňky



kuchařkování
... aneb sepisování lístečkových receptů, které se válí v nejrůznějších schovávačkách, ale když je hledám, tak je ne a ne najít. Formát á pětkový zabalený v praktickém obalu (v akci nepostradatelný) a rozdělen do kategorií: domácí pekárna, polévky, hlavní jídlo, večeře, moučník, sváteční pití, sušenky a Vánoce. Po Vánocích koupím nějaké pěkné desky a hotovo. 



a čtení
Už jsem dlouho nic nečetla, co háčkuju, nemám potřebu. Tak alespoň po chvilkách, pár odstavců za den. Od Nataly jsem dostala tuhletu parádní vecičku. Nejprve jsme s mužem dumali, cože to vlastně je, páč jsem to nikdy a nikde doposud neviděla. Návrhů padlo víc - ozdoba do vlasů, zápich do kytek... :o) Až Naty mi musela vysvětlit, že je to záložka do knížky! Ale věřím, že v květináči to taky nadělá parády... ☼



Mějte se krásně a hlavně podle Vašich představ,
vždyť Vánoce jsou jenom jednou za rok!


12 komentářů:

  1. Jitu, mám to taky tak, co mám háček, mám menší potřebu číst. Ale už mi to chybí....a tak se moc těším, až mi Ježíšek letos knížku nadělí (vím že jo:), tak se těším fakt jak malá. Hezké, veselé, poklidné vánoce přeju!!! Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to stejně záhada, že? Jakoby to se sebou souviselo - když háčkuju, nemusím číst. Ale je to tak. Jsem ráda, že nejsem jediná divná. ;o) Spíš to ale bude tak, že když mám volnou chvilku, tak dávám raději přednost háčku než knížce. ♥

      Vymazat
  2. Jitu, krásné vánoční svátky ... Věra

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Jituš!
    Jéééééé, to se to nádherně čte!!!!!!! :-)
    Tak ty ještě Ježíškuješ! :-) Krásné barvy jsi skloubila. :-)

    My jsme také dodělaly s mamčou salát, bramborovou pomazánku, stromeček s bráškou jsme vsadili do stojanu - už čeká jen na ozdobení, ale to až zítra, dnes ho ještě maximálně narovnáme, neb je tak nějak nakřivo. :-D

    Já už mám zaplaťpánbůh naježíškováno i všechno zabaleno. :-)

    Hmmm, to je veliká záhada, kam ti ty recepty mizí, že jo? :-)

    A víš co Jituš? Naprosto s tebou souhlasím - Vánoce jsou jen jednou za rok, tak si je přece nebudeme kazit, ale naopak - ráno s úsměvem vstanu, protáhnu se, uvařím si čaj, noooooo možná že i kakao, namažu si vánočku, kouknu na pohádku. Pak se s bráškou pustíme do zdobení stromečku a pak se přemístím za mamčou do kuchyně. :-D Aaaaaaaah, to bude nádhera. :-) Kenny nám zatím bude maličko u stromečku škodit, ale už jsme nad nim vyzráli a dolů dáváme nerozbitné ozdoby, které jsme nakoupili za tímto účelem - neb nám už několik baněk rozbil. :-)

    Jituš, měj se nádherně, užívej si zítra toho velkého a tajemného dne plnými doušky a v Novém roce 2013 hodně štěstí, zdraví, lásky a nápadů. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My už v tomto okamžiku máme taky nachystáno. Nejlepší však na tom je, že jsem si to dneska i užila, žádný stres a vyšilování tipu "to ještě musím stihnout".
      Zítra ještě zabalím pár dárečků a spíš u televize budu trávit v mém pracovním koutku, v hlavě mám spoustu nápadů.
      I Ty se měj moc hezky!

      Vymazat
  4. Jituško, přeji ti krásné a pohodové prožití vánočních dnů!

    OdpovědětVymazat
  5. Jitu, Tobě i celé Tvé rodině přeji láskyplné vánoce!
    Radka

    OdpovědětVymazat
  6. Jitko, přeji Tobě a Tvé rodině krásné Vánoce!

    OdpovědětVymazat
  7. Jituško, příjemné a pohodové vánoce!
    Adriana

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Jituš, já Tobě a Tvým blízkým taktéž přeji krásné a pohodové Vánoce a hodně zdraví a úsměvů v novém roce!

    OdpovědětVymazat
  9. Jituško, přeji celé rodině krásné Vánoce!
    Helena

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *