sobota 29. prosince 2012

Domkem nedomkem (6)

Právě… jsem douklízela kuchyň po velkém herním mači, kdy se jenom vytahuje z ledničky či mňamspížky a na lince se hromadí skleničky, papírky a obaly a použité talířky. Ale vůbec mi to nevadí, protože tyhlety herní večery bych nevyměnila za nic na světě, protože jsou famózní. 
Venku… je tma tmoucí, měsíc po úplňku září víc než pouliční lampy. I náš sobík na balkoně je ještě zapnutý. Brzy bude muset zpátky do krabice, ale zatím si ho užíváme. :o)

V domku… je parádní, večerní, sobotní, sváteční a já nevím jaká ještě pohoda. V obyváku jsou zapálené červené lucerničky a v kuchyni svícínek s kávovými zrnky. Vánoční ozdoby pomaličku uklízím, sem tam ještě nějaká je, ale už poskrovnu. Stromeček už je dávno vrácen na chladnou verandu, aby naše Vánoce vůbec přežil. Bylo by ho škoda...
Na zahradě… všechno odpočívá. Doma jsem při úklidu našla ještě nějakou netkanou folii, tak jsem byla zakrýt těch pár keříků levandule, na které už nezbylo. Zatím nevypadá, že by jim mráz nějak ublížil, i ty maličké se docela drží. Teď jim bude dobře. ♥
Benji… je dnes náležitě vyběhaný, byli jsme se odpoledne projít za humny. Plánovali jsme delší trasu, ale bylo docela mokro, tak jsme ji museli zkrátit. Ale i tak bylo dobře, sluníčko svítilo, obloha modrá, ve stínu byla půda zmrzlá a na trávě se dělaly mrazem krásné obrazce. 
Pracuji… No tak plánů je zatím dost, určitě dnes ještě něco začnu...
Právě čtu… Vzkaz v láhvi a jsem mile potěšena, že to není tak jako ve filmu. Docela si to užívám, je to moc hezký román. I na zamyšlení a to já můžu.
Plánuji… ještě pár doplňků do pastelkové kuchyně a pak přijde na řadu obyvák, taktéž v nové barvě... Miluju mé naplánované změny! ☼ Aspoň se můžu pořád na něco těšit. A také bych konečně chtěla zaexperimentovat s cernitem.
Top obrázek…

Pěkný večer


 

5 komentářů:

  1. Jitu, top obrázek je nádherný - také iluji jak mráz kouzlí. :-)
    Představ si, že mi Ježíšek nadělil cernit - jsem moc zvědavá, jak se s ním bude pracovat. :-) Takže děkuji ti moc za typ. :-)

    Jééé, ty už uklízíš vánoční ozdoby? To my až po třech králích. :-) Ale to my takto uklízíme už dlouhá léta. :-)
    Moje kamarádka si pak vždy nechá v ložnici jejich mini stromeček - už odstrojený, jen žárovičky na sobě má a používá ho jako lampičku - ne na čtení, ale na rozjímání - tak mi to vysvětlovala! :-D A prý jí vždy vydrží až do února!!!! :-)

    Ani se nedivím, že levandulím mráz neublížil, však žádný pořádně nebyl. ;-)

    Jitu, měj se krásně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono zas tolik ozdob u nás nebylo, víš... :o) A bez stromečku to už stejně není ono.
      Už se těším, jak předvedeš své cernitotvoření. Já si taky nakoupila zásoby, pořídila spešl váleček, tak už musím. Můj muž se pořád ptá, kdy už "zajedu" váleček a já pořád sedím s háčkem v ruce a nejsem schopná dělat něco jiného. :o))) Prostě závislačka!

      Vymazat
  2. Hoj Petí, s Lukáškem zkuste třeba "člověče, zasměj se", to určitě zvládne. I my dospělí u toho blbnem jak malí.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak si zítřejší návštěvu kina užijte. :o)

    OdpovědětVymazat
  4. Super report, u tebe si člověk vždycky hezky počte, Jitu!
    Moc zdravím, helena

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *