neděle 30. prosince 2012

V zajetí her :o)

... tak bychom mohli nazvat včerejší podvečer
(ale nebojte, vůbec jsme netrpěli)

Nálada byla tak akorát, navíc hlava provětraná z venku, na stole samé dobroty včetně čokoládového likéru...
◦◦♥◦◦

Vyhrály to dostihy - klasika mezi českými hrami






Hra, která je většinou velmi dynamická, protože jak taťka říká, je třeba pořád lítat, byla neobvykle jednotvárná. :o) Mamka doporučovala každého koně ke kupu nejen sobě ale všem okolo stolu, někteří pak neměli ani na zaplacení prohlídky stáje a museli si půjčovat. Další zas "nadávali" na kartičky náhody, že přišli o své "prachy", protože nemohli projít startem a to stáli dvě políčka za ním. 
Já osobně jsem dělala jako vždy bankéře, ve hře samotné jsem se dostala ke koupi jen třech koní a zbytek hry jsem trávila převážně na políčku distance.


Tohle políčko bylo vůbec velmi zajimavé a všechny náramně přitahovalo. Nejdřív se ke mně přidal taťka...



pak i má drahá polovička



a nakonec i mamka


Nakonec jsme to s taťkou jistili z tohoto místa stáje, povzbuzovali ostatní a vybírali penízky, když šlápli na naše políčka. Taťka to dotáhl k dokonalosti, když dal dohromady všechny trenéry a kdyby nebyl uplynul stanovený čas hry (je výhodné si ho předem domluvit), oškubal by nás všechny jako slepice...


Po krátké přestávce, kdy bylo třeba zkontrolovat troubu a pověsit vyprané prádlo, jsme vytáhli ještě scrabble. 



V mezičase, co taťka vymýšlel slovo - "Ježíš, tam je možností..." - jsem si hrála se svýma kostičkama...



O tom, že scrabble rozvíjí slovní zásobu, není pochyb. Slovo "fábiš" z minulé hry už používám tak běžně, že se okolí může divit, what´s go... :o) 
Tentokrát jsme vymysleli další: víte, že jsou lidé, kteří na ostatní "dělají ramena", že?! Tak si představte, že existují i lidé, kteří na ostatní "dělají prsa". Takovým lidem se říká prsoši. A ti, co se chovají normálně, jsou neprsoši.



Mějte se nádherně!
A díky za Vaše milé návštěvy. ♥


7 komentářů:

  1. Jitu, Dostihy jsou má oblíbená hra z dětství. Mastili jsme skoro pořád...Mám ještě tu starou verzi, sice už bez krabice. Kartičky jsou trošku jiné, ale zase má své kouzlo, jak je trošku ochmataná. A Scrabble, to je klasika. Dřív jsme dělávali z kamarádkama Scr.večírky. Měli bychom to obnovit, bývala to paráda. Jinak teď je naše nejoblíbenější Carcassonne...Doma teď hrajem už od Štědrého dne dětské, co byly pod stromkem. Už si děcka dokáží hrát sami, což mě moc těší....Přeji Ti příjemné poslední dny roku a do toho nového hlavně zdraví, štěstí a klídek a pohodu! Adriana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem hrávala dostihy u kamarádky, doma jsme je neměli.
      Scrabble večírky s kamarádkama - to zní fantasticky. Určitě to obnov. :o)
      Carcassone zatím nemáme, možná taky pořídíme. A hraní celé rodiny musí být také moc fajn.
      Díky za přání do nového roku, všechno se určitě bude hodit. ♥

      Vymazat
  2. Ahoj Jitu, tohle je opravdu super zábava! Dostihy také hráváme a dokážeme u toho vydržet celé odpoledne! Jitu, chtěla bych Ti popřát do nového roku hlavně hodně zdraví a pohody!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je moc prima, že se také rádi bavíte nad společenskými hrami. Kdyby nás bylo víc takových, myslím, že by televizní společnosti za chvíli zkrachovaly - mně osobně by to vůbec nevadilo. Děkuju za přání a také přeju všechno dobré do dalšího roku.

      Vymazat
  3. Scrabble je super, to se vymyslí slov:-)))))

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jitu!
    Sázky a dostihy také moc rádi hrajeme. :-) A já jsem vždy bankéř. :-D Nejlepší je, když se nakoupí všechny žetonky - trenéři, mému bráškovi se podařilo mít i dva velké červené žetony, to je jasné, že jsme museli hru ukončit, neb - zákon schválnosti existuje - jsme stále šlapali na toho koně a peníze došly. :-)
    Srabble je fantastická hra a vaše "domácí" je nádherná! Tu bych opravdu velice MOC brala. :-)
    A prsoši a neprsoši mě dostali do kolen - směju se tu jako blázen! :-DDDD

    My dnes měli návštěvu - neteřinky, tak jsme vytáhli nádherné Ladovo pexeso ;-) hokám se moc moc líbí, ale vyhrála jsem v něm nakonec já. :-)
    Potom jsme hráli jedno kvarteto a druhé kvarteto a Člověče nezlob se! a pak zbrusu novou hru Nahoru,dolu - super desková hra - jde o to, že jí Týnka hned pochopila a pak taťka (děda) učil Týnku dámu a představ si, že jí velice rychle pochopila. :-)

    Tak se měj nádherně Jitu. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, že se holkám pexeso líbí. Super, že hrajete, aspoň je sranda. Týnka je šikovný holka, pozor na ni, ať Vás všechny neobehraje! :o)

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *