čtvrtek 28. února 2013

Poslední únorový

...zápis

Tento týden budu mít v paměti hlavně jako kuličkový. Běžně tohle na snídani nejím, ale když už to bylo v akci, tak jsem nemohla odolat. Špatně odolávám i večer, kdy křupinkuju ze sedmikráskové mističky. Někdy i třikrát. Mňam. Naštěstí to m. pojistila ještě jednou krabicí... 





Po téhle knížce jsem sáhla do knihovny, asi následek nedělního sledování Maharalu. Knížka je to zajímavá, píše se v ní o historii města. Ne že bych byla ten tip turisty, který náruživě čte všechny informační cedulky a cedule. Ale tahle knížka mně mile překvapila, napsána je humorným a velice čtivým jazykem. Zrovna se dovídám o Karlu tedy spíše Václavu IV. 


Projekt "miničvereček" jsem musela přepracovat. No teda spíše začít pěkně - nepěkně od začátku. Ale dobře mi tak. Kdybych neexperimentovala a držela se daného scénáře, nemuselo by to být křivý až hrůza. Ale pozitivem celé akce je, že jsem vymyslela nový vzorek, který se mi líbí mnohem víc než ten předešlý.


U háčkování, u čtení ale i u ledabylé práce na PC samozřejmě nesmí chybět má kávová sympfónie. Celý vesmír se zobrazuje v té béžovobílé mlhovině. Nejlepší jsou ty první horké doušky. Mlask!



Ke kávě by se samozřejmě hodilo něco mňamózního. O existenci  "foukaného cukroví bez foukání" vím už dlouho a taktéž dlouho jsem se připravovala na jeho pečení. Tak konečně došlo k realizaci.

Trochu mně zarazilo, že v těstíčku není ani ždibec cukru. Radši jsem to riskla jen s poloviční dávkou. Ale dopadlo to dobře. Sladkost se doplní obalováním v cukru. Možná příště ždibíček přidám i do těstíčka. Origoš recept je k nahlédnutí TADY.

Květena na okenních parapetech zřejmě tuší, že je za dveřmi jaro a pučí o 106. Poupátka i listy fialek jsou kouzelně chlupaté.



 





A z dnešní prochajdy na Montebů. Po dlouhé době bez čepice a bez rukavic. Jů! V jarním plánu je zaznamenáno, že musíme prozkoumat ten břízový remízek v kopci a taky na prochajdu mezi poly už se moooc těším.



Ať žije BŘEZEN!



7 komentářů:

  1. aHOJKY Jituš!!!
    Tak se dneska vracím na "místo činu" a píšu znova,protože včerejší komentář mi asi někdo snědl.
    Moc chválím tvoje focení...je to pěkné a hezky se na To všechno dívá.Tvoje háčkování...nejspíš jsem něco zaspala,takže se ptám,co to bude,až to bude?Ale vypadá to prima!!!!No a mlsání...ať jsou to kuličky,nebo sušenky...MŇAM!!!!
    Jituš,zdravím a mám radost,že expedice Sněžka pokračuje a že lezkyně je úspěšná!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Blaní, moc díky za milá slova. Pracuju na svém prvním povlaku na polštář. Během víkendu snad bude konečně hotový se vším všudy. Momentálně se suší a už se pracuje na dalším. Mé šmodrchání deky muselo na chvilku ustoupit, abych si ujasnila některé postupy. :o) Nejlepší by samozřejmě bylo, abych měla své "plány" už hotový, ale co bych pak dělala, žejo?

      Vymazat
  2. Ó, africké fialky a čokoládové kuličky, to je moje :-) (Snad jen místo kafe radši čaj :-)) Teď se mi už vůbec nechce učit, radši bych si někam zalezla s dobrou knížkou a čajem, pokud možno pod okno s květinami...
    Nu což, zpátky ke skriptům. Přeju hezký den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje, to by se mi taky nechtělo ležit v učení. Naštěstí už to mám za sebou a děsí mně to jen ve snech. :o) Zrovna nedávno se mi zdálo, že mně čekají znovu státnice...
      Kombinaci knížka - čaj taky můžu. Ale kdybych Ti udělala kafi z našeho kafíčkomatu, určitě by Ti taky zachutnalo. Dokonce ho pije i taťka, který je jedině na turka. Nebo aby neurazil?! :o)))
      Tak ať jdi jde učení lépe než dobře a mohlas pak utéct k nějaké dobré knížce.

      Vymazat
  3. Ahoj Jiti, křupeš kuličky jo? U nás je má moc rád Lukáš:-). S mlékem i bez... Kafíčko je zas moje, takže dnes bychom si u tebe přišli na své oba dva:-). Krásné fotky:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Jitu!
    Takže - fotky jsou naprosto překrásné a tvé psaní miluji! :-)
    Já mám naopak moc ráda cereální kuličky, kolečka, lupínky s mlékem nebo v jogurtu - nejvíce BeBe kakaové miluji v jogurtu. :-)

    Mini čtverečky se mi tuze líbí a ty barvičky - no krása. :-)
    Ty sušenky ke kávičce (já tedy k čaji nebo bílé kávě) vypadají úžasně. :-)

    A na procházky s lehčí bundou se už také moc těším. :-)
    U nás to vypadá podobně - také nám tu v květináčích všechno kvete, pučí, raší! :-D
    Jitu, měj se krásně a ahooooooj!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. So schöne Fotos, Jitu! Deine Granny-Decke sieht ganz toll aus, bin gespannt auf das fertig Werk :-). Und viel Leckeres gibt es zu sehen! Das Wetter schaut noch herrlich nach Frühling aus. Wir hatten auch eine ganze Woche Sonnenschein, toll! Aber nun ist es leider wieder regnerisch und wird kälter, es soll sogar hier oder da wieder Schnee kommen :-(. Ein schönes Wochenende wünsch ich Dir!

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *