neděle 31. března 2013

Velikonočně

Jéje, to jsou mi letos povedené jarní svátky. Máme oslavovat jaro a místo toho proklínáme zimu. Ale co, jednou to skončit musí!





Kvůli sněhovému nadělení ani nemohli přijet B., protože jak jsme zjistili od souseda, příjezdové cesty do vesnice jsou zasněžené a plné sněhovým jazyků. Škoda. Těšila jsem se. Asi se budeme muset podívat za nimi do Prahy. A tak velikonoční neděle byla ve znamení hlavně koláčových hodů. Ráno vypínali elektriku, tak měl M. zákaz dotknout se jablečného štrůdlu, který byl původně na snídani. Ale když jsme čekali návštěvu, hodil by se i ten při stávkující troubě. Nakonec jsem se přeci jen pustila do muffinů, které nakonec zbyly. :o)

Ještě že takové bílo nebylo včera. To by nemohli přijet naši s L. a K. Bylo to super, hlavně několikanásobné kapučínování, klábosení, řechtání se nad kronikama, šutrologování, hraní na kytary a pak taky ježdění po Evropě (K. pochopila pravidla VELICE rychle a samo že vyhrála) a ochutnávání šněků a belgických pralinek. 

V pátek jsem zkoušela nový recept na chlebík. Tmavý chleba se mi zatím ani jednou nepovedl, tak to už je teď minulostí. Recepis jsem našla TADY, ale až dole v komentářích u Klaris. Jestli se Klaris někdy dopracuje až sem, tak ji musím poděkovat. Vyzkoušeno přesně podle návodu, ochutnáno a uloženo. Budu péct zas! Sice jsem měla pochybnosti, jestli z toho šišoidu v pekárně, co na mně koukal, bude chleba, ale dobře to dopadlo. Nejlepší je na tom ta MĚKKÁ kůrčička.

Ingredience:
380 ml vody
2 pol. lžíce octa
2 pol. lžíce oleje
650 g mouky 
     150 g žitné chlebové
     150 g celozrnné žitné
     150 g pšeničné chlebové
     100 g hladké
     100 g celozrnné pšeničné
2 lžičky soli
1 lžička cukru
1/2 kvasnic
kmín, semínka



Pořád vypadává proud, tak snad se mi to podaří ještě dneska dopsat...


Krásné Velikonoce!


Doplnění
Málem bych zapomněla na událost číslo jedna a to nákup mého nového dvoukolového oře. Trvalo to více jak měsíc, ale konečně je doma. A co je ještě lepší, je úplně ale ÚPLNĚ podle mého gusta a výběru - poprvé v životě. ♥



4 komentáře:

  1. vypadávání proudu dobře známe, taky jsme na konci vedení :-), asi před měsícem hodili v lese strom na vysoké napětí a nesvítili jsme půl dne....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...a k tomu když napadne spousta sněhu a drží se na drátech. Ale když člověk zrovna nepotřebuje nutně elektriku, tak se to dá přežít. Naštěstí nemáme úplně všechno elektrické. :o)

      Vymazat
  2. Vidíš, i přes ten sníh jste se měli prima:-)))
    U nás nic, teprv nás ta sněhová nadílka čeká.... no a doufám, že pak bude léto až do vánoc:-))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měli jsme se moc prima. Protože jaké si to člověk udělá, takové to má. U nás je dnes sněhu víc než včera, ale nádherně k tomu svítí slůňo.

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *