sobota 20. dubna 2013

Hovězí maso na zelenině


Dnešní oběd se opravdu povedl. Recept se hodí i pro sváteční hodování a mně při včerejším plánování co uvařit napadl jako první. Dokonce se odvažuji stavět ho na stejnou ne-li vyšší úroveň než hovězí plátky na oreganu a to už je co říct. 






Ingredience:
hovězí maso
1 cibule
2 mrkve
2 petržele
hovězí bujon
tekuté maggi, sůl
jíška

Postup v kuchařce jsem si zjednodušila, připadal mi zbytečně složitý. Orestujeme cibulku, přidáme maso nakrájené na větší plátky a opečeme. Pak už jen nahrubo nastrouhanou zeleninu, bujon a dusíme doměkka. Zeleninu můžeme rozmixovat, já jsem ji nechala tak. Ráda vidím, co jím. Ochutíme a zahustíme jíškou. Dávám tmavou, takže i omáčka je spíše tmavší. Podáváme s brambory.




3 komentáře:

  1. Jituš,vypadá to prima a určitě to bude i moc dobré.Taky mám hovězí moc ráda.A nejvíc s bramborovou kaší.Příště koupím mrkev a petržel a prubnu to.
    Mě se prima a pěknou neděli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S bramborovu kaší to bude určitě taky dobré. M. říkal, že by si to dal i s rýží - no, nevím. Mně to připadá víc bramborovaté.
      Tak ať se podaří...

      Vymazat
  2. Hm, lecker!! Bei dem Foto bekomm ich Hunger :-))

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *