pondělí 20. května 2013

"P" jako Po proudu

pondělíčko, pondělí...

Na druhý nádech na balkoně se žluťáskovým hrnkem a vlaštovičím švitořením nad hlavou. Balkónek zažil změny. Když jsem v kůlně hledala truhlíky na parapet, našla jsem sešlou oprýskanou poličku na kolečkách. Prý kdysi sloužila v dílně. Takový poklad přede mnou utajili! ☼ Dva nátěry zelenou. Kolíčka nee, s nima jsem se nechtěla piplat. A už vozí bylinky sem a tam podle potřeby. ♥






V sobotu jsem si dokoupila další meduňku a mátu, aby byla na balkoně po ruce. Bylo potřeba je přesadit. I petrželku, která evidentně toužila po čerstvější hlíně. Takže natáhnout pracovní tepláky, v kterých se můžu na záhonech "vyválet" podle chuti, aniž bych nosila hlínu až do obyváku, a už se šlo. Chuderky moje růže jsou obsypané mšicemi, vzala jsem s sebou i jarovou vodu a pořádně jsem je obstříkala rostřikovačem ze všech světových stran. Snad to zabere. Zítra dostanou další dávku. Je zajímavé, že se drží jen na poupatech.
 ₪
Doma mně za odměnu čekal duhový čaj - Dobrá nálada od Sonnentoru, kterému jsem neodolala v jednom miniobchůdku ve městě. Jsem spíš na bylinkové než ovocné, v těch mi vadí ibišek. Tenhle krásně voní po chrpě, měsíčku, mátě, ostružinovém a jahodovém listí... Mám vyzkoušenou i Poznávací sadu a paní v obchůdku říkala, že ji objedná. Mňam.



Zakončení dne v podobě uvolňujícího olejíčku: trošku potřít kapesník, položit vedle polštáře a coby dup se dostaví levandulové sny...




6 komentářů:

  1. Jituš,zaujal mně jak olejíček,tak duhový čaj pro dobrou náladu.Už ten obal tu dobrou náladu navozuje.
    Balkónek ti tak trochu závidím,chtěla bych mít taky možnost doma být venku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olejíček se dá koupit v DM. Mám ještě další dva, "vitalitu" a "uvolňovací" a taky moc hezky voní.
      Balkon je prima věc. Měli jsme ho i u nás doma, ještě když jsem bydlela s rodiči - takový maličký asi jako náš. Ale trávili jsme na něm celé léto, nejhezčí vzpomínky mám na letní noci v podobě dámských jízd - já a mamča - pozorování hvězd, meteoritů a netopýrů.
      J.=)

      Vymazat
  2. Jitu,
    tvůj žluťásek hrníček je nádherný! :-)
    V něm musí kapučínko nebo kafíčko báječně chutnat. :-)
    Teda jo, objevila jsi úžasný poklad - polička na kolečkách je skvělá a ty jsi jí natřela překrásnou barvou. :-)
    Já čaje také miluji a ze všeho nejvíce ovocné. :-) Ale teď mám čaj - máta s čokoládou a je také skvělý, jen nedoporučuji sladit. To se pak pít nedá (aspoň já ne, jak si čaje nesladím, tak mi to přišlo děsně sladké). :-) Ale i ty čaje, co jsi mi tenkrát poslala byly výýýborné a bráška vzpomíná na ten marcipánový, že prý lahodnější čaj nepil. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. A víš že ten marcipánový byl i můj favorit? Marcipán mi normálně moc nejede, ale ten čaj byl úžasný. Mátu s čokoládou už jsem taky pila, ale moc mi nechutnal. Když mátový čaj, tak z živé zelené máty. Že bych tam příště zamíchala kousek čokolády? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, zajímavé - zamíchat do čaje čokoládu. No proč ne? :-) Já si občas namáčela čokoládu do horkého čaje, ona se krásně rozpouštěla a já jí pak cucala! To byla lahůdka a nebo piškoty jsem si máčela do horkého čaje. :-)

      Jen jsem nikdy nepřišla na chuť černému čaji s mlékem - brrrrrr!!!!! :-)

      Vymazat
    2. Čokoládu do čaje? Hmmm, to spíše do kakaa, to by byla mňamka. Jak kakao udělat víc kakaovější. :o)
      Tak si ten černý čaj s mlékem zkus osladit. Mně už to docela chutná. Něco podobného je yoggi čaj, okořeněný černý čaj a mléčko.

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *