úterý 21. května 2013

"Ú" jako Úlet dne

úteréčko, úterý...

"U" jako Událost dne. Tou bylo objevení dalšího obchůdku, tentokráte s oblečením. Jo, město je plné překvapení. Tehle maličký krámek se maskuje pod nápisem "sekáč", ale už při procházení druhého regálu s věšáky mi došlo, že to bude jen asi mýlka.
Pěkné věci, ve velice dobrém stavu, za příznivý peníz. Aby se mi líbilo cca osm věcí v jednom krámu, to se mi stane málokdy. Byla jsem z toho tak oslněná, že jsem málem prošvihla konec pauzy na oběd a návrat do řad napapaných zaměstnanců. Nakonec jsem si vybrala jen čtyři kousky, peněžka skrývala jen pár hodnotných papírků.
A ten úlet? Koupila jsem si sukni... Žena se probouzí! ☼ (viz 11 v archivu)

Po návratu domů na mně čekala milá činnost - přesazování květeny. Ne že bych se v tom nějak vyžívala, jenže dnes m. přesazovala své tořivky. Jednu jsem měla slíbenou. A nakonec z toho byly DVĚ. ♥ Tolik štěstí v jednom dni!



A protože budu rozesazovat ještě svoje tořivky a protože ještě jednu dostanu, rozhodla jsem, že jim udělám na šicím stroji jen jejich místečko. Tam bude jen jejich rajón. "U" jako U tořivek. 
V plánu je, že každá dostane svůj košíčkový obal - ve městě mají pro změnu jedno šikovné květinářství.




Úterý je i dnem zalévacím. Zvěčnila jsem si na památku parapetík v kuchyni, kde se zabydlují orchideje. Zrovna nedávno jsem si pořídila dvě zakrslé orchidejky. 



Jsou tak maličké, že zabírají (i se šlahouny) minimum místa. Velká orchidej, kterou jsem dostala loni na narozeniny, už brzy vykvete.







8 komentářů:

  1. Ahoj Jituš!
    Tak s těma sukýnkama to mám podobné,v tomto smyslu se ve mně probouzí žena pouze jednou za rok...o dovolené,kdy je nosím.
    Všimla jsem si,že máš bílou tořivku...závidím !!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nee Blani, bílá s největší pravděpodobností nebude. Měla by být modrá. Ale od mamči mám slíbenou bílou.
      V létě sukni asi snesu, ale do práce si ji asi přece jen ještě nevezmu. J.=)

      Vymazat
  2. Jitu,
    u nás je sekáčů hned několik, ale jen do jednoho jediného se ráda podívám. Paradoxně do toho nejmenšího. :-) Největší má být převážně pro děti, no nevím, mě přijde, že je tam víc pro dospěláky, ale je to takové - no - prostě ne-e. V druhém jsou moc pěkné věci, ale za tu cenu, bych měla z obchodu snad hned dvoje úplně nové hadříky. :-) A ten třetí (no máme jich více, ale já si v duchu vybrala jen tyto tři) je prostě nejlepší. Je maličký, ale vybere si tam každý. :-) Moje kamarádka už ani nikam jinam nakupovat nechodí a neřekla by jsi, že se obléká v sekáči. ;-)

    Květinový kout pro tořivky je úžasný - šicí stroj je nádherný! A trpaslík Jahůdka je tolik tolik roztomilý.

    No a tvoje mini orchidee jsou krásné! Když se podívám na tu vedle - velikou, tak si umím plně představit, jak jsou maličké. :-)
    Jitu, měj se nádherně. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle typ sekáčů je super. Mají tam značkové oblečení za mnohem nižší cenu. Já myslím, že to sekáč ani není, že je to nenošené. Jsou k tomu náhradní knoflíky a tak. Dneska jsem si koupila šortky.
      Tořivky jsem dneska rozesazovala, takže jich mám zase víc a zítra jdu obhlédnout košíky.

      Vymazat
    2. Jitu a nebo je to ten sekáč, co je vlastně oblečení dovážené rovnou z módních přehlídek. :-) Takový má teta v Praze také (ne že ho vlastní, ale objevila ho a chodí si tam hojně nakupovat značkové zboží za "pakatel"). :-) Není to vlastně oblečení obnošené, ale rovnou z módních přehlídek dovážené. :-)

      Vymazat
    3. Z přehlídek? Fakt? Netuším, odkud to vozí. Ale to bude asi ono. Týjo, mám svetr z nějaký světoznámý módní přehlídky. :o)))

      Vymazat
  3. Na stroji to kytičkám sluší, i v kuchyni .... parapet je supr široký, to se mi líbí:-)))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Široké parapety si taky pořádně užívám. Mám tam většinu kytek, kterým se tam náramně daří.

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *