neděle 30. června 2013

Brněnská přehrada



Sobotní den byl jako stvořený pro nějaký výlet. Jen ráno nás trochu odrazovala mlha a nízké teploty. Ale když už jsme byli tak natěšení, nedalo se jinak, než vyrazit. 
Po příjezdu na hráz už slůňo přeci jen vykouklo. Spousta lidí vyrazila jen v tričku a kraťasech. Nás čekala delší procházka, tak jsme se vybavili i mikinou. Posilnili jsme se párkem v rohlíku, sladkým popkornem a obhlídli jsem i lodní parkoviště a opravnu. 

 
 

Vybrali jsme si trasu po červené turistické značce. Část vedla podél vody, kde se opalovali a i koupali odvážlivci, část cesty pak procházela lesem a poslední úsek byl nejhezčí - po úzkých prosluněných chodníčcích v blízkosti vody.


Cíl cesty - Janova louka a lávka. V pozadí je hrad Veveří. Jeho návštěvu jsme si nechali na příště, určitě se sem ještě někdy podíváme. Místo toho jsme se těšili na zpáteční cestu lodí, což bylo perfektní zakončení výletu. 

 
 
 

Zastavili jsme si loď Stuttgart. Zabrali jsme místa úplně vzadu na vyvýšeném místě, pěkně s výhledem před sebe. Cesta zpátky na hráz trvala asi třičtvrtě hodiny a cestou jsme potkali ještě spoustu lodí, plachetnic, člunů a šlapadel. A dokonce jsme jeli kolem nuda pláže - a docela blízko. :o)

 




6 komentářů:

  1. Krásne zábery, najmä motýlikovské:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za návštěvu. Motýlkové záběry i jiné zvířecí mám móc ráda. :o) Možná proto, že je někdy obtížné, je vyfotit.

      Vymazat
  2. Sehr schöne Bilder, Jitu! Besonders begeistert bin ich von den gepunkteten Schmetterlingen, die hab ich glaub ich noch nie gesehen, toll =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ich habe sie auch am erstanmal hier gesehen. Und keine Ahnung, wie sie heißen.

      Vymazat
  3. Na Brněnské přehradě jsme byli hned dvakrát! Jako děti jsme tam byli na dovolené a já se tam málem utopila!
    Poprvé jsme tam byli jen s taťkou - my děti a taťka, mamča v práci nedostala dovolenou, potřebovali jí tam. No a podruhé jsme tam už byli i s mamčou. A byl krásný večer, taťka s pány seděl u vínečka a povídali si a mamka se s námi šla projít k rybníku. Starší bratr si sedl na schody, které byli u můstku a já se rozběhla, že si sednu vedle něho, jenže než mě stačil varovat, že ty schody kloužou, tak už jsem šla ke dnu! Naštěstí jsem se nepráskla do hlavy a brácha pro mne hned skočil! Takže jsem tu stále s vámi! :-)
    Ale pamatuji se, že tam bylo nádherně a že jsme byli i na parníku a nebo s taťkou na loďkách! A i to ubytování, ty domečky byly nádherné! :-)
    A pamatuji se, že když jsme naskakovali na parník, tak jsem se strašně bála, že to nedoskočím a že mě parník skřípne s molem! :-D
    No jo, malé dítě! :-)
    Jitu, měli jste se bezva. :-) A udělala jsi opět přenádherné fotky. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo tam moc hezky, to máš recht. A není to ani daleko, takže to tam můžem probloumat i víckrát jako Vy.

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *