čtvrtek 6. června 2013

Domácí slůňata


Dnes první den jakž takž projasněný slůněm. Mokro až na půdu. Naštěstí jen slovní hrátka, povodně se nám zatím úspěšně vyhýbají. Stýská se mi po venku až běda. Nedá se, musíme se zásobit domácíma slunkama. Roksy cucací bonbony, objevené v regálu v minisámožce. Variace citrus. Ať se nemusíme moc nutit do toho ksichtění se na déšť. 



Z poloviny odbalit a lízat jako lízátko. Toť z dob dětství. A k tomu vzpomínky na cucohrátky s bratránkem - komu vydrží bonbon dýl v puse - s přehledem vyhrával, bonbon míval za škraní i hodinu.


Nedostatek slunka se podepisuje na mé psychice. :o) Vyrazila jsem s Divokem na prochajdu. Na tom by nebylo nic šíleného, kdybych si to nenasměrovala do promočeného záhumení, a navíc v polobotkách. Za hustého deštíku bez deštníku. To, že mi už kape na karbid, mi došlo překvapivě brzy. Promáčené boty, promáčené nohavice až po kolena, mokrý pes připomínající spíše lištičku... Ale dobrý, mozek okysličen, tělo protáhlé, psisko vyštěkané. A navíc jsem zakopla o poklad. Tachometřík. Ještě by se hodilo najít stojánek k němu. Třeba příště. Ale hodí se i tak, dokonce ukazuje teplotu. 


Objev včerejška. Super mazání na bolavá zápěstí po háčkování. Teď se může háčkovat až do alejůja. Jóó! 



Modré obloze zdar!




3 komentáře:

  1. Jitu, u nás dnes taky svítilo ... přejme si těch dní víc a víc. Snad se dočkáme ...
    Hezký večer ... Věra

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jitu! :-)
    U nás se sluníčko ukázalo až v pátek večer - na chviličku. Pak v sobotu, ale navečír se nám tu pěkně zatáhlo a v tuto chvíli máme buď tmu a nebo svit! To si s námi slunko hraje na slepou bábu! :-D
    Jééé tak na tyto bonbóny si také pamatuji z dětství! Díky za připomenutí, budu se muset po nich poohlédnout! :-)

    No vidíš na co vše v přírodě nenarazíš! :-) Tak příště zakopni o skřítka a on ti pak bude muset dát svůj zlaťáčkový poklad! ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuju za návštěvu, holky. Když už se bavíme o tom počasí, tak dneska máme konečně letní teploty. :o) Doufám, že i následující dny budou spíše letní (pařák teda být nemusí), ať taky chytnu trochu té "nevybluté" barvy. ;o)

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *