neděle 2. června 2013

Tady a tam...


Svátečno začalo švestkovým koláčem s "lučním sypáním". Ne že by neděle nebyla sama o sobě dost sladká, ale když není k snídani koláč, není to vončo. O hoďku později ještě kapučíno s voňavou čepičkou. Žjova, dělání kapučína mi nikdy tak dlouho nevydrželo. Dycinky to bylo tak dvakrát, přitom vzpomínání na berlínské kavárnové klábosení... A dobrý. Zas si udělám standart kávu. Nalít vodu, postavit hrnek, stisknout čudlík... Kapučíno je moc pracný. Ale se sypátkem - to je jinčí kafčo. Pěnování zdar! ♥



Odpoledne jsem nutně potřebovala na vzduch. Zavřít oči před tím hrozným lejstrem, co se musí předělat, a do kterého se tááák nechce. Zámecký park - to pravé zelené. Nejen my jsme toužili po paprscích slůňa, naštěstí v odlehlejší části bylo téměř liduprázdno. 




Rozplývali jsme se nad kachní maminou s osmi káčaty, malé pipulky měly co dělat, aby mamušce stačily. O taťku kačera se v mezičase zajímala přerostlá oranžová ryba, která někomu uplavala z akvárka. ☼





Majitel tohohle domečku asi předvídal dlouhou zimu a domeček si pořádně zateplil. Opravdu masivní ulitka. Nicméně asi zatoužil po něčem vzdušnějším, páč v okolí nebyla ani jedna noha. Jenom dvě. A dvakrát. :o)))




Po návratu domů grilovačka přerušená deštěm a obhlídnutí minizáhradky za oknem. Nakypřit, vyplevelit, otočit, zalít... Letošní truhlíková politika: otevřít okno - zobnout jahodu - zavřít okno. Muškáty nám moc nejedou. :o) Ty zas napřesrok. 

Do nového týdne vykročte pravou,
i když já mám ráda i tu svou levou.





8 komentářů:

  1. Kolac Kapucinko tomu se rika krasny zacatek dne a podle fotek to vypada ze byl hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl moc hezký. Podle hesla: jaké si to uděláme, takové to máme. :o)

      Vymazat
  2. Jituš,pravda,kapučínko je malinko pracnější,ale stojí to za to.U nás umí pěnu nejlíp našlehat Táňa a pak to mám tedy bez práce...škoda,že jezdí domů tak málo.
    Procházka ti určitě udělala dobře.
    U nás jsme včera takhle hezky neměli.Sluníčko se schovalo za mračna a chvilkama pršelo.Pojali jsme to tedy návštěvně...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje, kdyby mi tak kapučíno někdo doma udělal, to by teda bylo ještě svátečněji. Počasí zlobí, ale co naděláme. Máme se o sto procent "lepčeji" než v Čechách. Ať si prší, když musí, ale ať voda zůstane tam, kde má. Však mi se léta ještě dočkáme. Věřím!

      Vymazat
  3. Jitu, teď jsem si přivezla u Benátek super napěňovač, podobný tady prodává Tchibo, je to raz dva :o)
    Krásné fotky z parku a pobavila si mě, ani u nás nejdou muškáty na dračku :o)
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tak náš kafíčkomat umí i našlehat mléko pomocí páry. Ale musí se pak odšroubovat a pořádně vyčistit tryska. A to já nerada. To je rychlejší šleháčkem z ikei.
      Muškáty BYLY v plánu. Jenže když jsem je šla koupit na trh, nakoukla jsem do květinářství a tam natěšeně koupila orchideje. No a pak zbylo jen drobáky na jahodníky. :o))) Ale taky dobrý, nestěžuju si. Naopak.

      Vymazat
  4. Ahoj Jitu! :-)
    To je tolik krásný článek, že jsem si ho četla hned dvakrát! :-) Je něžný a plný optimismu. :-) V tomto pošmourném počasí je to ráj pro bolavou duši. :-)

    Koukám, že vám svítilo sluníčko! :-O Tak to já pomalu ani nevím, jak slunko vypadá! U nás je to den co den stejné! Jdu spát za tmy a za tmy i vstávám! :-( Je tu takové šero, že si doma musíme svítit po celý den! Jako v zimě toto miluji, ale na jaře a pomalu v létě bych to světlo vážně brala. :-)

    Jůůůů, kapučíno má úúúžasnou pěnu! Takovou jsem ani v restauracích nedostala! :-)
    A koláč! Nezbyl ještě? ;-) Mňam! :-)

    Tvoje fotky si prohlížím s láskou a velikou oblibou. :-) Musím se smát té přerostlé rybě, která utekla z akvárka. :-DDD Také jsem je v rybníku nebo v řece viděla a slyšela jsem, že jsou to nějací okrasní kapříci. :-) Já nevím, já se v rybách až tolik nevyznám. :-) Jen pár jich znám a to mi bohatě stačí. :-)

    Ulity jsou boží! nejsou betonové? Že by se šnečci přizpůsobili okolí! Kam se podíváš, tam je beton! Ba ne, jejich ulity jsou nádherné! :-)

    Jitu, i ty se měj překrásně a těším se na další tvé povídání. :-)
    Ahooooooooooj!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za chválu. Koláč už bohužel není. Ale kapucína Ti udělám, až přijedeš. :o)
      Taky tuším, že je to nějakej ozdobnej "kapr". :o) Ale mně připomíná akvarijní rybky, tak proto...
      Šneček se přizpůsobil dokonale, není hloupej, cítí zimu, tak jedná. Příroda je mnohem chytřejší než my.
      Měj se prima! J.

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *