sobota 8. června 2013

Za nosem a tak...



Celodenní trajdání po kopcích. 
"S" jako Slovensko na dosah...
"S" jako sochy ze dřeva...
"S" jako Soláň.



Počasí vyšlo, i když se za námi hnala bouřka. Prochajda to byla pohodová, žádné mohutné kopce a převýšení. Nikam jsme nespěchali, času bylo habaděj: na obdivování kopců v dálce, hmyzu a kamenů pod nohama, hledání čtyřlístků v jetelině i ošahávání dřevěných soch. 



Zhruba v půli trasy "rovně za nosem" nás zastavili starší manželé. Místní. Prý jestli jsme neviděli jejich psa - štěně. Od večera se po něm slehla zem. Hned jsem v duchu vzpomínala, co za psy jsme cestou potkali. Kolii v Karolince, ale ta jejich nebyla. Bylo vidět, že jsou smutní. Kéž bychom jim dokázali pomoct. Ztrátu Benjika bych taky těžce snášela. Asi jim ho někdo ukradl, kolem domu se jim potuloval podivný týpek. To se dějí věci na světě. Pejska našli uvázaného u stromu v lese a až si ho vypiplali a zvykli si na něho, někdo jim ho vezme.







Posilnili jsme se ve Valašském Šenku, prohlédli si všechny brožurky z info střediska a naplánovali, na co ještě juknem v okolí. 




Mě zaujal na mapě Hrozenkovský Balaton. Jéje, tady by bylo koupání. Dokonce jsme byli svědky, jak se jedna paní vrhla do vody, uplavala pár temp, vylezla na břeh, zabalila se do ručníku a odkráčela domů do tepla. :o) Nedalo mi to, abych nesvlažila alespoň nohy. Voda byla docela studená. Ale díky měkkému písku jsem chvíli měla pocit, že jsem u móře. Třeba se sem v létě přijedem vyráchat.



A sladká tečka v čokoládovně.
čokoláda s kokosem ♥







5 komentářů:

  1. Pěkný výlet.... a ta tečka je nejlepší:-))

    OdpovědětVymazat
  2. Udelaly jste si krasny vylet do krasne prirody s krasnou odmenou na konec.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to by mne také mrzelo, kdyby mi někdo ukradl pejska! :-(

    Výlet jste měli náramný a ta čisťounká a průzračná voda, tak ta přímo láká! :-)
    Paní je asi hodně otužilá, že jo? Brrr, ještě bych si do vody netroufla! :-)

    Ještěrka je supeeer!!! A sochy jsou boží! Díky tvé reportáže jsem se mohla vydat do Soláně! :-)

    A závěr výletu musel být lahodný! :-)
    Jitu krásný zbytek neděle a veselé vkročení do nového týdne. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Kámo, byli jste u nás, víš o tom?! :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, že vím. Čekala jsem, jestli se chytneš. A chytla, jsem ráda. :o) Zrovna pršelo, tak jsem to tam u Vás nemohli moc protrajdat, ale příště bych se chtěla kouknout do parku. Ten bude určitě taky parádní. Stavíme se na kafe. ;o)

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *