úterý 23. července 2013

Z minulých dní

Rodinné setkání přináší vždy jiskru do našeho domku. Všude je všech plno, všude je rušno a živo. Popíjení kávy ze šroubovací sklenky nebo kafíčkomatu, zahušťování omáčky, škrábání brambor jak pro armádu vojáků, novinky a "klepy"... To se mi nikdy neomrzí. 
♥ 
Tentokráte okořeněné pobytem na dvorku, kdy byl zaplněn každičký milimetr stínu. Višňová kofola, hraní cestovních her a karet, smažení bramboráků v "polní" kuchyňce a zobání chlebíčků s česnekem a bez česneku. A taky zasvěcení nové motorkářky.

Příprava se nesmí podcenit. Dlouhé kalhoty místo minišortek, mikina místo vlajícího svetříku, pořádné kotníčkové boty místo páskových střevíčků. Vlasy stáhnout do copu. Sundat sovičkové naušnice. Na ruce kožené rukavice. Helma se sice nasazuje až naposled, ale takhle si na ni člověk dříve zvykne. :o) 

"Na co je ten cumplík nahoře?"
"Aby se ti nepotila hlava, aby to vzdušnilo."
...ona se ta hlava stejně potí...

 

Pak už jen vylézt na motorku z té správné strany a může se vyrazit! 

 

Po dvou jízdách za den (ale už po té první) připsáno do seznamu přání: Chci řidičák, motorku a koňa.


Víkendové ráno jsme si zpestřili procházkou s Obludkou. Obloha byla neskutečně modrá. Miluju ten přechod od bílé, přes světlounko modrou šmrncnutou zelenkavou až po blankytnou modř. V létě jsou vůbec dominantní barvy hlavně zelená a modrá. Včera jsem při večeři zjistila, že i ty lesnaté kopce na protějším horizontu jsou modré. Tmavě modré.



Improvizace na téma slavnostní dezert. V receptu stálo smíchat tvaroh se zakysanou smetanou, přidat cukrářské piškoty. Beru kolo a frčím do obchůdku. Že bych tu našla cukrářské piškoty, v to jsem ani nedoufala. Zakysanou smetanu jakési mi neznámé značky jsem v chladícím pultu taky našla. Jenže kámen úrazu - tvaroh vozí v úterý. A když ho potřebuju v pondělí?!
No nic, tak udělám slavnostní dezert v podobě slavnostního pudinku bez tvarohu se zakysanou smetanou nahoře. :o) A jak nám šmakoval! 

Franta - má narozeniny.
My máme přání jediný.
Štěstí, zdraví, štěstí, zdraví,
hlavně to zdraví.

Písnička, která se mi poslední dobou dere pořád na jazyk. V mé verzi trošku pozměněná.
Tož všecko nejlepší!
JTLM





4 komentáře:

  1. Pane jo, motorkářka, jsi borec! A s chlebíčkama mi děláš chutě:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už motorkářka jsem, zasvěcovali jsme neteř. :o)

      Vymazat
  2. To je hláška neteře, Blani. Koně chce už dlouho, teď k tomu přibyl ještě ten řidičák a motorka. :o)

    Tož su zvědavá, jak budeš spokojená s praním. Určitě budeš! :o))) Hezké dny i Tobě. J.

    OdpovědětVymazat
  3. Also wenn ich das richtig verstanden habe, willst Du den Motorrad-Führerschein machen, oder? Mutig, mutig! Hoffentlich ist bei Euch kein schlimmer Verkehr, ich denke immer, daß es Motorradfahrer schlimmer trifft als Autofahrer. Für Franta alles Gute zum Geburtstag! Sommerliche Grüße :-)

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *