neděle 25. srpna 2013

Dožínkově

Sláva jak hrom.
A tři Grácie opět spolu.
Těšili jsme se všichni moc a ohromně to nakonec dopadlo.
Takžo jak to všechno bylo...

Nejdříve předání daru k tomu dalšímu kroku do života. Líbil se. ♥

 


Poté trocha pracovní terapie, protože bylo smutno. A jak víme - dělání, dělání, to smutky zahání. Pomohlo to dokonale, málem bychom u nudlostroje strávily i odpoledne. Technika byla v momentě odkoukána a už se koulelo a řezalo, jen chuděra trouba nevěděla, jestli už má péct, nebo počkat až za chvilku.

 


Konečně hurá do města. Nejdříve jarmark. Lidu mrakota, stánky ve čtyřech řadách, člověk nevěděl, kam se dívat dříve. Ale i tak nakonec srdéčko zaplesalo po pár dárcích na památku.



Následovalo občerstvení u zmrlinového stánku a přesun na radniční schody. Jako v Cortoně, jako v Cortoně. M. si dal neobvykle punčovou zrmrzlinu a Kačaba mixovou tříšť 2v1. Lžičenek bylo dostatek, zůstalo i na doma. 
:o)

 


Poslední nákupy a hrabárna ve stříbrném ale bohužel i předraženém ráji. Nechali jsme jim to tam všechno, i tu parádní sovu s oranžovýma kukadlama.



V zahradách bylo fajn. Lidi jsme nechali za sebou a šli nakouknout na černé labutě, nakrmit divokou zvířenu pod molem (pět chlebů a rohlík byl v momentě v trapu), málem utopit boty, poobjímat stromy a prošlapat známé i neznámé klikaté cestičky.

 
 

 
Večer se pak konal velký mač. Jak velký jsme poznali až na jeho konci, páč jsme za umístění dostali dokonce i stužky. Ještěže Kačaba vyhrála. Asi by nepřežila červenou nebo bílou stužku... 

 


Díky tam, bylo to žůžo!



5 komentářů:

  1. Jééj, v poslednej foto z akcie dobre rozpoznávam Kroměříž?:) Presne 10 rokov dozadu sme tam strávili deň cestou k manželovej rodine pozývajúc ich na našu nadchádzajúcu svadbu:) Akurát tam na kameni miesto dámy v tyrkysovom bol nejaký kamenný zver, ale že teda nič moc, to radšej tú dámu:))
    Pekný večer Gabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš recht, Gabi, je to KM. A tyrkysová slečna vypadá rozhodně lépe než kamenná socha. :o)))
      Děkuju za návštěvu. J.

      Vymazat
  2. Ahoj Jitu! :-)
    Koukám na roztahovák v uchu a musím se hned usmívat, sama jeden vlastním - kytičku a každý jen kroutí hlavou, jak si mohu nechat roztahovat uši - oni nevědí, že je falešný! :-)

    Ta vařečka je úžasná! Taková musí v kuchyni rozesmát každou hospodyňku nebo hospodáře! :-D
    A líbí se mi ta socha! Slečna (?) se jako modelka narodila! Krásně pózuje. Určitě si jí tam už nechali pro velký zájem a pro úžasnou okrasu! :-)

    Jitu měj se krásně a ahoooooooooooooj!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slečnu by si tam možná i nechali, ale my jsme ji nedali. Je naša! :o) A roztahováky už má dva. Na jarmarku si nutně musela koupit ještě jeden, v barvě modré, jak jinak.
      Díky za juknutí, J.

      Vymazat
  3. Wunderbar, Jitu, das sieht nach einem sehr fröhlichen Tag aus!

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *