čtvrtek 15. srpna 2013

Venku / doma

Sklízíme.
Nejenom rajčata a okurky, ale i brambory. Tahle činnost patří k těm méně zábavným, ale když vidím, že odpoledne "v bramborách" tráví i většina obyvatelstva naší vesnice včetně dětí, není to zas až tak hrozné. Asi kolektivní duch, nebo co... :o) 

I Benji je v zajetí brambor. Teda spíše bedýnek s bramborama, které mu zatarasily cestu ze zahrady na dvůr. Byl z toho krapet rozpačitý, protože se je bál přeskočit. A to kdysi dělal agility, trdýlko naše.


Kromě brambor nám na poli rostou...

 


...i srdcata
Jak lehké je dát srdce na dlani.



Brambůrky v akci při dnešním obědě. Nejraději mám červenou odrůdu, vydrží déle a jsou chutnější. Máme i žluté, ale těch je každoročně míň a míň.

 


Kočičáci na zahradě si v mezičase labužnicky užívali nicnedělání. Před záhonem s levandulí. Rádi se válí i přímo mezi keříky a v keřících (k mé pramalé radosti).

Co to tady voní?



Mně se chce tak spááát...

 


Večer jsem zasedla ke stolku s cernitovou hmotou a hrála si se zbytky z minulého fimování. Pustila jsem se do maličkých ozdůbek na zavěšení. Na dárek, úchytku, klíče... Poslední dobou jsem posedlá texturami a otiskovátky...

 


Pohodový slůňovatý čtvrtek



7 komentářů:

  1. Pááni, já čučím jaká jsi pěstitelka. Super úroda. Ozdůbky jsou moc roztomilé. Hezký den Anny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anny, obávám se, že si pěstitelské úspěchy nemůžu připsat na své triko. ;o) Díky za návštěvu, J.

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Že?! I když srdíčkový jsem našla jen jeden, ale bramoborování ještě nekončí... Díky za nakouknutí. J.

      Vymazat
  3. Ahoj Jitu! :-)
    Já se tak strašně moc ráda dívám na fotky zvířátek a teď u tebe mám hned několik fotek! :-) Ješkovi voči, kočička je přenádherná! ten kožíšek! :-) A Benji, tak ten je úžasný! Na fotce vypadá, jako kdyby ty brambory hlídal, aby vám je nikdo neodnesl. ;-)

    Tvé cernitové tvoření je nádherné! :-) Já zrovna teď plstím - dostala jsem chuť na plstění, tak jsem se do toho pustila. :-)

    Upečené brambory vypadají tuze lahodně! Miluji pečené brambory v troubě, jen s máslem, solí a mlékem! Mňam! A nebo česnekové brambory! Joj! To je lahůdka a když se k tomu dá mléko, no to je dobrůtka, ani masa není třeba! :-)

    A Jitu, foto se srdcem na dlani je přesně jako pro tebdělané! Neb TY srdce na dlani máš pro každého! :-)

    Měj se krásně Jitu, já běžím na další tvůj článek. :-)
    Ahoooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, plstění se mi taky líbí. Ale ještě jsem ho nevyzkoušela. Když mně svrbí ruce, tak mi zatím postačí filc. S ním si taky ráda hraju.
      Brambory - ty jsou jednička. Dřív jsem je nijak nevyhledávala, až teď když si pěstujeme vlastní. Od doby, kdy dělám vařené s bobkovým listem a kmínem a solí (ve vodě), jinou přílohu ani nemusím mít. I když občas mě honí mlsná na těstoviny.
      Díky za návštěvu. J.

      Vymazat
  4. Oh wie schöön! Besonders die orangen Blumenanhänger ♥. Hier hast Du sicher auch die Nudelmaschine genommen, oder? Die Fotos sind auch alle toll, süße Mieze und ich finde solche Herzkartoffeln auch immer so toll :-). Ach und das Essen, lecker!! Hast Du ein Dressing über die Gurkenscheiben gegeben, oder nur Salz und Pfeffer?

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *