neděle 22. září 2013

B.A.BINEC No. 3

Už dlouho plánované zářijové oslavy jsme díky dešti neplánovaně spojili s babským handmade sněmem, tentokráte v duchu polymerové hmoty. 




Kuchyňský stůl byl přeměněn pomocí starého prostěradla na pracovní stůl, abychom se všechny a všichni vešli. Pospolu. Tak, jak to máme rádi. ♥




B.A.BINEC 
= Babský antidepresivní binec (neboli bordel)

Babský proto, protože pánové se zapojí jen málokdy. Tentokrát aktivně přihlížel taťka, který dělal třetí ruku a ochotně podával, co kdo potřeboval a k čemu mu nestačily horní končetiny. 




Antidepresivní proto, že chmury jsou pro tyto okamžiky zapomenuty. Teď na ně totiž není čas. Hledají se vhodná vykrajovátka, přemýšlí se o nejlepší barevné kombinaci, hledají se brýle... 




A binec - ten je teda vždycky. Ale nám to neva. Na jídlo se většinou zapomíná, ale hrnečky s kafíčkem nebo kofola, ty prostě nesmí chybět.


 


Fantazii se meze nekladou. I z důvodu, že jako lektorka jsem asi jen o lekci napřed před ostatními. Tudíž se každá může vyřádit po libosti. Třeba zrovna u míchání barev...


 


Kačaba oslnila svými dortíčky, zákuskami a cukrovím. Chlapská část se málem dala nachytat, že je to k jídlu. :o)))


 


Já jsem se snažila proniknout do tajů skládání barev. Růžová se mi tam úplně ztratila, ale co na tom. Nakonec to při řezání vypadalo jako flákota masa :o), čehož jsme hned využily a udělaly pár naušnic ve tvaru hovězího. 


 


 ***

 HOTOVO a nachystáno do trouby.

 


Dobře bylo. Dík za tyhle akce, jsou prostě nej!

Prima start do nového týdne,
 



7 komentářů:

  1. Jitu, krásně jste se vyřádily. Hezké dny .... Věra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Věruš za návštěvu. Měli jsme se moc fajn, takové tvoření se vždycky všem líbí. :o)

      Vymazat
  2. Ahojky Jituš!
    Teda,vidím,že babinec se vydařil,že jste se vyřádily a taky vznikly moc krásné věcičky.
    Taky míváme babinec.Naposledka jsme vyráběly sovičky a taky filcové brože,ale už je to hodně dávno.Budu muset vymyslet téma a zrealizovat tvoření.
    Ta hmota...je to fimo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Blani, Vaše tvoření si pamatuju. Brožky se náramně povedly, obdivovala jsem je. I sovičky byly moc sympatické.
      Používáme cernit, fimo se mi zdá zbytečně drahé a navíc nejde tak pěkně rozpracovat jako cernit. Navíc tu máme obchůdek s cernitem, kde mi ochotná paní prodá i čtvrtku jakéhokoli cernitu, což je super. Samozřejmě má i bezva ceny. :o)

      Vymazat
  3. Ahoj Jitu! :-)
    Já ten váš B.A.Binec zbožňuji. Vždy se nakochám fotkami a výrobky, které jste společně vytvořily - stejně jako nyní. :-) Víš ty o tom, že díky tobě jsem si také hodně zamilovala Cernit? :-) A je naprostá pravda, že se mnohem lépe rozmačkává než Fimo, z toho mě vždy pak bolí klouby ze stran dlaní! :-)
    Jitu a také pečeš v klasické troubě, že jo? :-) Ptám se tu schválně, neb kamarádka mi nechce věřit, že se Fimo (polymerová hmota) peče v klasické troubě a ne v mikrovlnce a pak jí nejde na rozum, že se může péct v troubě ve které se pak peče jídlo. ;-)
    Nádherné výrobky jste udělaly, klobouk dolů. :-) Však náhrdelník od tebe má velikánský úspěch - dokonce i má paní zubařka ho velice obdivovala. :-)

    Jitu měj se krásně a ahoooooooooooooooj!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasněže že peču v troubě. Třicet minut na 110. Jen je potom třeba troubu vyvětrat, toť vše. :o)

      Vymazat
    2. ;-) Děkuji za odpověď, už jsem to kamarádce přeposlala, tak se mi omlouvala. ;-) Já také peču v troubě a přesně, jak píšeš, pak jí jen vyvětrám a hotovo. :-)
      Jitu přeji krásný víkend, u nás od rána svítí slunko a pěkně hřeje. :-)
      Ahoooooooooooj!!!!!!!!! :-)

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *