sobota 4. ledna 2014

Domkem nedomkem (12)

 

Právě… jsem zapla pračku a k písí si donesla "spešl" misku se sušenými jablíčky. Arašídy se u nás nekonzumují, chuděra by byla jinak nevyužitá... Vlastně, ona celá ta sada třech misek je plněna úplně něčím jiným, než k čemu je určena. Chipsy jí jen M., tyčinky já jen na silvestra... 
Za tu chvíli, co jsem napsala tento odstavec, jsem křížaly stačila spořádat, musím jít dosypat. :o)

 

Venku… se poslední dny střídá šedavo s občasnými záblesky polojasné oblohy s mlžnými horizonty. Včera jsme se byli projít na Montebůů, jen tak bez foťáku a bylo fajně. Ani známky po sněhových vánicích a popravdě se mi po nich ani nestýská. Však ony ještě přijdou...

Na zahradě... je mokro a blátivo. Sem tam jdu zkontrolovat kabátek na levanduli, ale jinak se tam nic moc dělat nedá. Taťka ještě stihl dodělat druhou kamennou zídku, zas tam budeme mít krásněji.


 
 
 

V domku… se peče, vaří, čistí koberce, zkouší novoty... A taky se popíjí zelenožlutý čajík, aby bylo stále dobře naladěno. Pustila jsem se do výroby domácího jogurtu, páč doma urobené většinou taky lépe chutná. Sranda toto, měřit teplotu mlíku. Už máme ochutnáno a šmakuje! Na parapetu pro změnu klíčí čočka. Co taky se zbytkem sáčku z Nového roku, žjo? Luštěnovatí sice jsme, ale spíše fazoloví. :o) Klíčenky už lezou, tož se necháme překvapit.

 

Čtu… ježíškovskou literatúru (nejlíp u snídaně) a další knížka už je na cestě. 

Plánuji… další polštář a něco na krk, aby se ruce zabavily, protože když nic nedělají, vymýšlí hlava kraviny.

Top obrázek…

 





2 komentáře:

  1. Ahoj Jitu! :-)
    Top obrázek je nádherný! :-)
    Koukám na malované děti v knížce a strašně moc mi připomínají děti z "Honzíkova čítanka" a nebo "Honzíkova cesta". Prostě nádherná ilustrace! :-)
    Jak já bych háčkovala a prostě tvořila, ale páteř to vidí jinak. :-(
    Jitu, tak se měj krásně a zase někdy ahoooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Šárko, to jsou Děti z Bullerbynu. Máš recht, ilustrace jsou podobné. Já je zbožňuji.
    Ozdravuj se a měj se hezky. J.

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *