středa 15. ledna 2014

Kniha týdne (a asi i měsíce)

 

Co věta, to perla. 
Těžká literatura.
Svědčí o tom i fakt, že jsem ji měla rozečtenou přes půl roku. Ještě přesněji - před několika měsíci jsem ji odložila s tím, že je to na mně moc silný kafe. 
Předevčírem jsem po ní sáhla znovu. V poslední době mě vůbec více zajímá spíše duchovní literatura než beletrie. 
Vyndala jsem ji tedy z poličky a řekla si, že to přeci jen zkusím dočíst.
Vyplatilo se to. Přinutilo mě to zamyslet se a konečně VIDĚT věty (černé na bílém), které se několik týdnů nazpátek vynořují z okolního světa a snaží se dostat do mého podvědomí.
Potřebuju si ji přečíst ještě jednou. Potřebuju si ji ještě jednou prožít. Snad už napořád... ♥

 


4 komentáře:

  1. Mnich mě taky oslovil a je fakt, že by rozhodně nebylo na škodu, přečíst si ho co nejdříve znovu :-) Doporučuji i další knížku: Juliánova cesta aneb Putování s Mnichem, který prodal své ferrari.
    Krásný večer!

    OdpovědětVymazat
  2. Mnich nemá chybu. Dovezli jsme si ho loni z Potštejnské pouti a četli jsme ho jedním dechem. Ale v klidu, s přemýšlením.

    OdpovědětVymazat
  3. Pred časom som si tiež prečítala túto knihu, značne obchytanú a ošúchanú, avšak to jej neubralo na pútavosti. Keď som o jednotlivých kapitolách premýšľala, pretože pri tejto knihe sa to žiada, zistila som, že mnoho krokov a odkazov je nám vlastných, iba sa nad nimi nezamýšľame. S úľavou som zhodnotila svoj život ako veľmi kvalitný a prospešný. Škoda len, že po podobných knihách nesiahnu ľudia, ktorí by tieto myšlienky potrebovali ...

    OdpovědětVymazat
  4. Baru, čtu ho znovu a je pravda, že mu rozumím lépe. Už mi ty věty prostě něco říkájí.

    Musím říct, že jsem tu druhou část knihy četla taky jedním dechem. Jsem ráda, že jsem se k ní přece jen ještě vrátila. :o)

    Heleno, máš pravdu. Tyhle pravdy máme v sobě. Jen si je uvědomit. Já jsem na to přišla už při čtení knihy Tajemství (R. Byrne). Stejně tak vím, co je zač Desatero, a nemusím být křesťanka. A ti lídé, které zmiňuješ, nemají prostě takové štěstí jako my. :o) Nejsou otevření novým myšlenkám, žijí si ve své vlastní bublině.

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *