pátek 18. července 2014

V (nor)málu

 
 
 


Asi.
Snad.
Možná.
*
Čím vyšší teploty venku, tím více se přemisťujeme do letního traktu. Přímá úměra - žádná věda. Už i matrace putovaly a dnes jsme se vyspali dorůžova. Tma jako v pytli a "příjemných" 25. O poznání líp se mi chtělo i z postele, zatemnění dělá svoje.


 
 


Mini B.A.BINEC No. 4
Hurá akce N. u n. nedopadla. Spíše připomínala přetahovanou a pantomimu. 
Cesty se rozdělily. Ty trvalé máme už pod kontrolou, ale ty dočasné je třeba naučit se zvládat. Stále se učíme.
Pracovní terapie naštěstí zabrala. Nitky, látky, knoflíky, korálky... Ale hlavně něco, co dokáže mysl utišit a přesměrovat jiným směrem.
Někdy VÍM a jindy nechápu nic.
*
Najednou přede mnou leží polotovar, o jehož bytí jsem předtím značně pochybovala.
?


 
 


Vrátila jsem se ke svým lektvarům. I když v kuchyni se dá čarovat až odpoledne nebo navečer. Nebo za vydatné pomoci větráku. Rybíz na mně počkal. Stále dominuje, tak proč ho nevyužít i zde.

Čokoládová rybezuláda
 tak trochu jiná marmeláda
1 kg rybízu
50 ml rumu
500 g cukru
100 g hořké nebo mléčné čokolády
1 vanilkový pudinkový prášek

Rybíz jsem rozmixovala a přes sítko protřela šťávu. Přimíchala jsem zbytek a dala do pekárny na program marmeláda.



 
 

4 komentáře:

  1. Hmmmm, tak čokoládová rybezuláda zaujala.....a pořád přemýšlím, jakou asi má chuť - spíše kyselkavou nebo sladkou...?
    A díky i za prima recepty v předchozích příspěvcích!
    Krásné dny přeji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechutná kyselkavě jako klasická rybízová. Konec (jak se u nás říká) je čokoládový a krapítek ucítíte i rum. Chtěla jsem původně dát 100 ml rumu, ale padesátka postačí. Cukru je tam docela dost, takže chuť je spíše sladší. S mléčnou čokoládou bude ještě intenzivnější.
      Pohodové léto i Vám. J.

      Vymazat
  2. Jituš jsi pilná hospodyňka:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A Ty jsi pilná návštěvnice.
      Děkuji, vždycky moc potěšíš. ♥ J.

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *