pátek 31. října 2014

Čítárna

 


Čtu Cestu blázna a dost si to užívám. Dokonce jsem tomu dala přednost před háčkováním. To už je co říct. Občas mám problémy sledovat všechny Jardovy myšlenky, ale jinak se dovídám spoustu zajímavých informací.

"Nedávno jsem četl knihu, která mě velmi oslovila. Jmenuje se 2012 - galaktický střed, Návrat Velké matky. Pojednává o velkých kosmických cyklech a rytmech a její autorka Christine Page píše, že když je člověku 33 let, zavolá ho Velká matka. Tuto část lidského věku obvykle nazýváme Kristova léta. Velká matka, galaxie, matrice, z níž jsme zrozeni, nám do 33 let dává prostor, abychom sbírali zkušenosti a čerpali poznání, a ve 33 nás svým voláním podněcuje, abychom to, co jsme získali, začali vracet. Když jsem to četl, divil jsem se, protože se mi ve třiatřiceti letech nic zvláštního nestalo. A pak mi to došlo! Uvědomil jsem si, že přesně v tuto dobu umřela moje máma. Najednou se to vše - ta kniha, i to, co mi řekla ta žena - poskládalo dohromady. Máma zemřela měsíc a půl před mými třiatřicátými narozeninami."

*

Na jedné stránce jsem našla zmínku o knížce Moc přítomného okamžiku. Už je ve čtečce. ☼ Následně jsem se dopracovala k Adventu a posléze i k Legendě o Dagan Trikonu. Řetězová reakce. Jedno vede k druhému a třetímu. No uvidíme, třeba se k těmto knihám dostanu i "naomak".

1 komentář:

  1. Den Text über das Buch kann ich leider nicht ganz verstehen wegen der komischen Übersetzung von Google ;-). Aber die Decke ist toll! Hast Du sie selbst gestrickt?

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *