pátek 12. prosince 2014

V plném proudu

 
 


...všechno a všichni...
Ale tenhle advent je zatím favorit. Šití, háčkování, filcohrátky... A taky horké pečené čaje, hokusy pokusy s novými recepty, sem tam nějaké to moudré knižní slovo a sledování plamenů svíček.
(Jakožto počítáno na vzácné minuty, díky plodnému pracovnímu životu.)
Ale přec!


 


Malý krychlový zázrak.
Tuhý mýdlový šampon.
Kde by mě napadlo, že budu pačesy mydlit mýdlem. Ale vyzkoušeno poprvé - zvednuto překvapením obočí, vyzkoušeno podruhé - zbožňuji tu zvláštní vůni. A ejhle. Radši to jenom zašeptám, ale vypadá to, že moje vlasy už nebudou potřebovat "asfaltový" šampon, což by byla juchajda na druhou. Přeju si to moc.
A co teprve mydlidlo s kozím mlékem do sprchy. Už ti začínám, ekzemku, pomalu ale jistě balit kufry.
 ♥
Vzhledem k faktu, že nutně potřebuju svůj home made výtvor, ponořila jsem se na několik dní do studia chémie a dnes už se kouzlilo v domácím laboratóriu.
Už zraje!
Nakukuju co půl hoďky do teplého inkubátoru a mumlajíc magické formulky po vzoru Brumbálova, přeskupuju (zatím jen v myšlenkách) tekutou bázi na fázi gelovou.
Držím palce i na nohou.
Snad to klapne...


9 komentářů:

  1. Jó, tak do laboratoře ses nám ztratila! To mám radost, už jsem se strachovala, co s tebou je. A jak čtu, tak ty doslova jedeš na vlně! Jitu, mýdlotvorba mě už dlouho přitahuje, ale že je to postavené na té chemii, tak se neodvažuji. Přeji Tobě i tvým blízkým klidný advent a brzy se zase ukaž.
    Zdravím z Ráje! Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem se bála a dlouho rozvažovala jestli jo nebo ne. Ale jsem zvědavá jak opice, a tak jsem to nakonec zkusila. Jestli to nechceš zkoušet kvůli hydroxidu, tak Tě můžu uklidnit. Zas taková hrůza, jak jsem si myslela, to není. Navíc za měsíc z mýdla vyprchá a pak už to bude jen 100% natur.

      Vymazat
    2. Trefila jsi hřebíček na hlavičku, hydroxid je ten strašák, prská potvora a leptá :-D Ale tak třeba na to v příštím roce dojde, uvidíme.

      Vymazat
  2. Jsem ráda za nový příspěvek.....chyběla jste mi!
    A dokonce tuhý šampón.....já před týdnem také objevila a ze zvědavosti koupila a zkouším :) Můžu se zeptat jaké značky je ten Váš? Můj je kávový od Naturinka.
    Krásný advent přeju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vybrala jsem rakytníkový s Mýdlárny Rubens.
      Já jsem na něj narazila úplně náhodou, spíše mě zajímalo "obyčejné" mýdlo. Ale pak jsem si říkala, že vyzkouším i ten na vlasy. Mám od nich i obyč mydlinky s kozím mlékem.
      A jak se Vám mydlí? Jste spokojená?
      I Vám prímové dny.
      J.

      Vymazat
    2. Pro mě to byl taky náhodný objev a teď vidím, že tuhý šampón není až taková novinka :)
      Já si zatím zvykám, mám poslední dobou problém s lupy a svěděním pokožky.....po šampónu jsou vlasy hodně jemné a přitom nadýchané....ale svědění (zatím) nepřestává....uvidíme dál. Ráda bych zkusila i jiné výrobce, takže děkuji za tip!

      Vymazat
    3. Mám přesně takový problém jak Vy. Lupy a svědění. Z šamponu jsem byla nadšená. Bez svědění. Nicméně dnes po třech dnech pokožka opět svědila. Ale zatím neházím flintu do žita. :o) Splachuju octovou vodou, možná jsem octu dala málo a na pokožce zbylo mýdlo. Nevím... Nicméně předtím jsem měla ve vlasech až takové jako když boláky s lupy a teď se mi zdají menší.
      Jinak vlasy mi nepřipadají zatím nic moc, spíš jako by se mastily.
      Dám tomu ještě čas. Na to jaké jsem předtím používala hrůzy, teď chuděrky zažívají pořádný šok.

      Vymazat
    4. Ano, prý to chce čas a nechat vlasy na šampón "zvyknout"....a možná jich i pár vyzkoušet :)
      Držím palce ať se časem všechno zlepší.
      Mějte se blaze!
      Jitka z Brna

      Vymazat
  3. Hallo liebe Jitu, leider verstehe ich die Übersetzung von Google nicht so ganz. Ist das Seifenstück auf dem Bild zum Haarewaschen, oder hast Du selber Seife hergestellt?

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *