čtvrtek 12. listopadu 2015

Y.A - Vše je tak jak má být a dečka

 

Pokračuju ve studiu knih od Louise L. Hay.
Kniha Vše je tak jak má být na mě vykoukla z půltu regálu v knihkupectví. O samouzdravování se Louise zmiňuje už v knize Miluj svůj život. Tady spolupracuje v doktorkou Schulzovou, která vystupuje i v jejím filmu, který mám momentálně rozkoukaný a také stojí za shlédnutí.
 *
Na začátku knihu je dotazník, který mi pomohl zorientovat se, s kterým emočním centrem mám největší problémy. Louise jich pojmenovává hned několik, každé z nich zahrnuje dohromady několik orgánů nebo soustav.

první emoční centrum - kosti, klouby, krev, imunitní systém a kůže
druhé emoční centrum - močový měchýř, pohlavní orgány, spodní část zad, kyčle
třetí emoční centrum - trávicí systém, váha, nadledvinky, slinivka břišní a závislosti
čtvrté emoční centrum - srdce, plíce, prsa
páté emoční centrum - ústa, krk, štítná žláza
šesté emoční centrum - mozek, oči, uši
sedmé emoční centrum- chronické a degenerativní poruchy a život ohrožující nemoci
*
Lidé, kteří jsou náchylní k problémům s kostmi a klouby, jako je artritida, zlomeniny, osteoporóza, bolesti v zádech, bolesti kloubů nebo vyhřezlé ploténky, mají tendenci být zahlceni zodpovědností vyplývající ze starosti o rodinu a přátele a neustále staví potřeby jiných před svoje. Jsou tak posedlí starostí o ostatní, že již nejsou schopní postavit se sami za sebe.

Lidé s kožními problémy vedou zdánlivě velmi spořádaný život, který je však řízen až přespříliš. Tito lidé jsou naprosto spolehliví... až do doby, než dojde k nějaké změně. Jejich život je stále se opakující rutina, neboť žít v rutině je bezpečné, člověka nemůže nic překvapit. Život však ve skutečnosti není bezpečný a předvídatelný, a právě tento fakt představuje pro tyto lidi problém. Různé přirozené změny v životě je naplňují nesmírnou úzkostí, která se projevuje právě kožními problémy. Je zajímavé, že emoce a tendence spojené s kožními problémy se projevují i potížemi kosterní soustavy. Lidé, kteří mají problémy s kůží, tedy často zároveň trpí i problémy s kosterní soustavou.  

 

A háčkovánky?
Šla jsem si do krabice s klubkama pro přízi na srdíčko a našla tam tuhle rozháčkovanou dečku - pracovala jsem na ni někdy na jaře a odložila ji pravděpodobně kvůli něčemu mnohem důležitějšímu. Nicméně samotná téměř dokončená dečička se teď docela hodí. S největší pravděpodobností se stane dárkem k svátku.

http://www.gsheller.com/2015/11/yarn-along-253.html

1 komentář:

  1. Interesting concept in the book you're reading. I worry for others, but so far no joint pains. I like the little swatch you have crocheted. It's sometimes fun to find a lost treasure that you forgot about. I do that far too often!
    Wendy

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *