neděle 26. července 2015

den 207. / 15

 
 
 

Konečně jsem se dostala k přesazovaní kytí. Od m. jsem do kuchyně dostala nádhernou voskovku.

Po obědě minivýlet za hadicema, ventilama ...
... a taky džínama. A pár drobnostma. ♥
Stavili jsme se i na svátkový šejk a kapučíno.
Už maj i kavárnu. Juch!
  ☼

sobota 25. července 2015

den 206. / 15

 
 
 
 

Tak jsem ji konečně jakžtakž zachytila. Dlouhozobka mi chodí nejen na převislé muškáty, ale i na levanduli. Letos ji více zajímají ty převislé. Zvuky křídel připomínají malý vrtulník. Vídávám ji ráno a večer a někdy dokonce i přes den.

První jablíčko z našich ministromků. ♥

Přestěhovala jsem se s háčkem a knížkou do kuchyně. Pod větrák.

Z Krakonošova jsem dnes donesla velkou mísu majoránky a taky stévii. Aztécký cukr jsem raději přenesla na balkon, abych ho měla pod dohledem a pravidelněji zalévala. Bazalku ze skleníku jsem přesadila do nové hlíny a dala taktéž na balkon. Snad mi ji dlouhozobka nezezobne.

pátek 24. července 2015

den 205. / 15

 
 
 
 

Další detektívka. To je šrumec. Ochránce se rozjíždí hned na třetí stránce. Tomu říkám fofr. Ve jménech jsem se sice posléze začala krapítek ztrácet, ale napínavé to bylo jak malý gatě.

Cibule pod střechou.

Tak jsme se dočkali. Už luftuje. A ten dizajn ... ♥

V hnízdečku jsou malí pankáčci. Večer jsme se z nich těšili a já plánovala, jak je při světle vyfotím.
Škoda, že je v noci kočky přece jen našly ...

čtvrtek 23. července 2015

Večeře u Majáku

 
 
 
 
 
 
 

zapečené rohlíkotousty
přehnaně teplé oblečení (v tom hicu)
batoh, co mě pořád tlačil na Ma.
chladivý větřík u Majáku
výborná krmně vyhlášené restaurace (až na tu papriku)
plachtící poštolka
příliš malý hrad H.
štípance od mravenců
 ☼

den 204. / 15

 
 
 
 
 

Vyspávat se v tom vedru nedá. Vstávala jsem s M. a přesunula se s knížkou na válendu, kde bylo o poznání chladněji. Stejně jako posledně jsem nakonec usnula. Ne že by to bylo nezáživným příběhem. Naopak. Tanec v přítmí vypadal ze začátku nezajímavě. Párkrát mě napadla myšlenka, jestli se na něj nevykašlat. Ale od dvousté stránky to nabírá šmrnc a grády a ke konci už jsem se od detektivky nemohla odtrhnout.

Kominíčka jsme ze žraločí hlavy nestihli vystěhovat. Dneska, když jsem na něj před bouřkou číhala, abych ho vyfotila, zjistila jsem na tu dálku z balkonu, že se v hnízdě něco hýbe. Jsou tam alespoň dvě ptáčata. M. mu věčer narychlo vyrobil zástěnu, aby na něj kočky nemohly. Snad to pomůže.

Šátek vypadá božsky!

A nakonec jako třešnička na dortu mototralalajda. ♥
 ☼

středa 22. července 2015

den 203. / 15

 
 

 Pařák. Teplota stoupá a nejen ta venkovní. Vyhlížím déšť. Jeho spásu.

Trocha cviku s english ...

A téměř celý den na internetu kvůli jednomu (moc hezkému) ale téměř nedostupnému stropnímu větráku. Naštěstí to vypadá na happy end a v pátek by mohl být doma. Uff. Juch!

Nakonec háček v parádě a spousta háčkovánek přede mnou.

úterý 21. července 2015

den 202. / 15

 
 
 

Dolehla na mně nějaká háčkovací krize. Nic se nedaří. Nic nebaví. Ale bude líp.

Vymyslela jsem si cvičební sestavu do bazénu (když se ne a ne dokopat k večerní józe nebo kolu). Vychlazená z vody snáším třicítku v kuchyni daleko líp.

K večeři loupáčky nasladko.

Megabazalka ze skleníku obrána. Ta vůně!
 ☼

pondělí 20. července 2015

den 201. / 15

 
 
 
 
 

Krapítek jsme se ochladili. Teplota vystoupala pouze na jednatřicet. I tak se mi rosilo čelo. Po obědě jsme zas s t. bojovali s hadicema jak při požárním cvičení. Rozhodnutí padlo záhy: jednoznačně nové čerpadlo. Jednoznačně! Teď jen stačí zapojit do zásuvky a už to fičí.

Zatím nej puding: kafe latte.
Mlask!

Nad dílnou si ve "žraločí tlamě" udělal hnízdo ptáček. Nemá rozum! Zrovna vedle kočičí dálnice ze střechy. Budem mu to muset rozmluvit. Je to otázka života a smrti.

Všude okolo po kopcích i údolíčkách sklízí. Zůstávají jen kulaté nebo hranaté ovečky.
 ☼

neděle 19. července 2015

den 200. / 15

 
 
 
  
 
 

 Horko trvá a asi ještě dlouho bude. Dům je vyhřátý, dokonce i letní křídlo nabírá letní teploty. Nejen že jsme se přestěhovali na noc do kumbálku, ale dokonce vytahujeme klimatizaci. V kumbálku snad ještě zapnutá nebyla.

Díky novým křeslům se pouštím do háčkovánek. Chtělo by to nějaký polštářek, či dva. A to minimálně. Představa je taková, že uháčkuju celý povlak i se zadním dílem. Uvidíme, jak dlouho mě to bude držet. Stejně si myslím, že nakonec to dopadne tak, že zadní díl ušije Pan stroj.

Horká odpoledne trávíme především medvědím spánkem a naložením se do bazénu. T. vymyslel nový domácí zlepšovák, který se využívá hlavně při osvěžování. Teplota vody 27.

Véča v podobě pizzy a žebírek s předáváním dárku k svátku. Doma pak druhá část magické posedlosti.

sobota 18. července 2015

den 199. / 15

 
 
 
 

Obídek v kanadské restauraci a pak výlet do tesca ala do ikei. Hnedle pořízen bílý ubrus a bílé hrnky s miskami do výbavy.

Navečer vyjížďka na dominátoru. Nakonec jsme zakotvili na Montebůů s lízátkama a kofolou.
 ☼

pátek 17. července 2015

den 198. / 15

 
 
 
 

8 : 35 uvařeno.
Meruňkový a dvě dávky rybízového džemíku. S pektinem se mi zavařování líbí. Rychlé a bezbolestné. Výsledek: mlask!

Pařák na padnutí. Čistíme bazén a zapojujeme čerpadlo s filtrem. Všichni jsme mokří až za ušima a netřeba být ani v bazénu.

Pivní chlebík se povedl. Naprosto famózní chuť a dokonale měkká kůrčička.

Večer lítám na zahradě v mírném deštíku, ochutnávám bílý rybíz, užívám zlatých polí za humny a pak ještě chvilku na balkon s lucerničkami.

čtvrtek 16. července 2015

den 197. / 15

 
 
 
 

Ráno jsem se trošku zasekla při pročítání blogů. Pár zajímavých článků a hodin jak na kostele. Tak šup šup na rybíz, zapnout pračku a konečně vyprat i ty věci ze stříhání Divoka...
 
Dnešek byl vůbec ve znamení rybízu. Krom přípravy na džemování, kdy jsme si domů přinesla i čtyři škvory, i rybízový koláč s mandlemi a kokosem.
M.: "Už zase s rybízem?!"

Poobědové kofíčko bylo v plánu na balkoně, ale sešlo z toho. Bylo tam na padnutí. Nic lepšího než přesunout se do nového křesla.