středa 3. února 2016

Výzvy

 
 

Dnes jsem se pustila do dlouho plánované činnosti. Už od podzimu, kdy jsme vybudovali společnými silami kumbálek, na mě čekalo zahýbání závěsů z dvojté látky, do kterých se mi vůbec nechtělo. Teď nastala ta pravá chvíle. Nakonec to nebyla až taková hrůza, jak se mi to jevilo. Někdy to asi prostě chce jen "uzrát" do té správného okamžiku.

 

Jedním z důvodů proč se dílo povedlo, byla i podařený obídek. Když jsem v obchodě kupovala plnou krabičku baby špenátu, ještě jsem netušila, jakou z něho vyčaruju dobrotu.

Kuřecí maso s špenátem
kuřecí maso
baby špenát
kari, oregano, bazalka, sůl, pepř
smetana
*
těstoviny

Kuřecí maso zprudka orestujeme na pánvi. Ochutíme kořením a přidáme omytý špenát. Chvíli necháme podusit a prohřát. Zalijeme smetanou. Po pěti až deseti minutách zamícháme lžíci mouky, aby omáčka zhoustla.

 

Pomaloučku polehoučku se blíží předjaří, kdy rukavice opět vymění jen návleky. Takže jsem popadla kolíky a pustila se už do druhého návleku v kombinaci šedá - červená - modrá.

 

I v pletení na jehlicích postupuji pomaloučku vpřed. Zatím tedy hotové dílko nevypadá nic moc, ale mě i tak těší. Tahle záložka měla být původně žínka na umývání. Jenže jsem si vybrala malé jehlice a každá řada byla nekonečná. A tak bylo usneseno, že pletenina bude mít úplně jiný účel používání. Proč ne! Už je nahozená i nová žínka (samozřejmě i s pár ujetými očky - to bych nebyla já).

2 komentáře:

  1. Oh, das Essen sieht superlecker aus! Und das Lesezeichen ist eine tolle Idee ♥. Das muss ich mir unbedingt merken, vielen Dank! Liebe Grüße Nata

    OdpovědětVymazat
  2. Es ist eine tolle Idee, aber mir dauert es soooo lange. Häkeln ist schneller. :o)
    Mach´s gut,
    J.

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *