neděle 29. května 2016

Restart?

 
 
 
Po dlouhatánské době opět dobře.
Slůňo, dvorek, zahrada, háčkovánky...
Konečně je na to zase chuť.

 

Dokonce i nové stravovací nutnosti začínám vidět ve světlejších barvách.
Toto zatím první nepodarek, na první pohled nic moc, ale chuťově velmi dobrý. Hlavně další dny po uležení.

 
 
 
 

 Zahrada teď nabízí hlavní zpestření mého jídelníčku. Ještě že mě napadlo založit si "políčko". Jinak bych toho musela spoustu kupovat. Takhle mám ředkvičky, kedlubny, špenát a salát každý den.
Přírodní hnojivo uzrálo a právě dnes se stáčelo. Dá se používat i jako postřik. Snad nám zachrání ovocné stromky a mě špenát.
Bylinková zahrádka už je plná. Letos jsme rozšířili počet rostlinek majoránky, přibylo kari a jahody. Slimáci se bravurně vyhýbají aksamytníkům a dělají mi na čele vrásky.
A hned pod políčkem jsme zbudovali hmyzí penzion. Instalován ve čtvrtek a od soboty už máme prvního nájemníka. To jsou fofry! Jen se mi ho nedaří vyfotit.

2 komentáře:

  1. Jitu, už jsem se obávala, že tě ztratím na furt .-) Haleluja, že jsi zpátky, chmury zažene sluníčko! Deka koukám přibývá, Benji je pašák a hlídač a záhonky máš za 1! A hmyzí hotel, ten je famózní, chystám se na něj už dva roky, jsem ostuda, ale třeba to letos ještě vyjde. My jsme dělali bedny jako vyvýšené záhony, osázeli jsme je rajčaty a bazalkou, zatím rostou, tak se doufám osvědčí.
    Měj se jak to jen nejlíp jde, pa Radka

    OdpovědětVymazat
  2. Já se o sebe poslední dobou taky obávám. Nějak dochází pára - hlavně na to, zvednout hlavu a myslet na světlé zítřky... Snad se z toho brzo vyhrabu.
    Škoda, že už nepíšeš blog, ty vyvýšené záhony mě zajímají!
    Díky za Tvou návštěvu, udělala radost.
    J.

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *