čtvrtek 27. dubna 2017

Čury mury

 

Kofi, sušenky, knížka...


Díky, Zuzi, za tvůj tip na knížku. Knížkám odolávám špatně. Přečetla jsem si recenze a prostě jsem ji musela mít. V mnohém mi připomíná Tajemství. Mám takový dojem, že samotní autoři spolupracovali právě na Tajemství. Mnoho lidí tu knížku (film) nesnáší, mě změnila život. A Sára je takový výcuc hlavních myšlenek. Čas od času prolistovávám text s hezkými ilustracemi a teď mi přibyl další materiál.
Sama mám zkušenost, že tajemství funguje. Dokonce s ním umím i pracovat. Jen vysněný cíl se mi zatím nepodařilo dosáhnout. Ale dělám malé krůčky. Už kolikrát jsem si uvědomila, jak mé uvědomování si reality a cítění se dokáže ovlivnit můj svět. A proto si dávám velký pozor na stavy smutku nebo depresí, protože téměř okamžitě se projeví a skutečnost se mnohonásobně zhorší.

 

Ještě že letošní jaro je takové jaké je. O čem jiném by se lidi bavili?!
Ne, teď vážně. Taky bych už brala teplo a zářící slunko. Na zahradě jsem ještě nekopla do hlíny a ani nic nezasadila. Připadá mi ale, že nucenou pauzu jsem potřebovala jako sůl. Uvědomit si, co chci a co je důležité... Čemu se věnovat a co hodit za hlavu... Jestli sedět na zadku, nebo jít hledat poklad!

 

Na téhle fotce toho moc k vidění není, ale přesto je pro mě důležitá. Zachycuje můj oblíbený okamžik před spaním. Zachumlaná do teplé deky poslouchám vrzání dřevěného mlýnku před domem, nasávám voňavý vzduch zvenku a spřádám si své sny...

 

Opět mě chytla kvásková alchymie. Kvásek mám úžasně čilý, získala jsem ho z jedné pekárny a očividně se mu u mě líbí. Nicméně chleba se stále nedaří. Z trouby vytahuju chlebový polotovar, ač je v ní mnohem delší dob, než je udáno v recepisu. Ale já to pokořím! O víkendu zas! 

2 komentáře:

  1. Jitko, my máme doma všechny tři díly a když se v životě ztratím, zalistuji a počtu si. Z Tajemství jsem si také něco vzala, ale má přání jsou skromnější než v knihách Tajemství popisují :-)
    Stačí mi ty rozkvetlé stromy, když vidím úsměvy lidí kolem sebe a když se to v přírodě hemží zvířaty.
    Krásné spokojené dny Ti přeju.. Ten okamžik před spaním mám taky ráda a kvásek jsem zrovna včera večer oživila, určitě se chléb vydaří!

    OdpovědětVymazat
  2. Tajemství je napsané pro nenažrané Američany! ;o) Jak já říkám, je to knížka pro otrlé. Ale kdo se dopracuje do poslední čtvrtiny, tak ten si jistě odnese to nejlepší. Že štěstí není jen naditá peněženka... Já si z ní vybírám nej určité pasáže, a pak také z knížky Moc. Poslední dobou mi nejvíce radí Karty kouzelné mapy.
    Právě jsem dala kynout můj druhý chleba, takže držím pěstičky, aby byl dobrý. :o)

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *