středa 3. května 2017

Věštím z k♥ret

 

Začala jsem pokukovat po tarotových kartách. Ale jako laik jsem o nich nic nevěděla, a tak jsem hledala na internetu, jaké vlastně jsou. A narazila jsem na Karty kouzelné mapy.
Existuje i samotná knížka Kouzelná mapa, ale tou se nějak nemůžu prokousat. Leží netknutá v poličce.
K samotným kartám je přiložená miniknížečka s návodem, jak vykládat a také s tím, co která karta znamená.


  

Karty jsou velice hezké samy o sobě a ráda si je prohlížím jen tak.
K výkladu je třeba se naladit na jejich vlnění a poté je jedenáctkrát zamíchat. Položím otázku, na kterou bych chtěla znát odpověď. Důležíté je, formulovat otázku tak, aby odpověď nezněla: ano / ne. Z hromádky vytáhnu libovolnou kartu (je více způsobů vyložení karet) a podívám se, v jaké je pozici. Buďto s textem, jako je to třeba tady na obrázku s kartou Bouře, a nebo ji můžu vytáhnout vzhůru nohama, což je obrácená pozice.

 

Zemi duchů jsem si vytáhla v obrácené pozici - tedy vzhůru nohama. Obrácená pozice neznamená něco negativního.
*
... Bloudíte na emocionálním nebo intelektuálním prostoru, který nemá žádný reálný základ. Nemá smysl toužit po něčem, co se odehrálo, nebo se naopak ještě nestalo.
... Žijte ze dne na den. Každý den je novým začátkem, naplněný pravdou a krásou.
... Vyhněte se nostalgii a touze po něčem lepším. Najděte potěšení v tom, jaký je váš život dnes
 *
Karty mi pokaždé poradily. Pokud jsem nepochopila radu, nebo jsem si nebyla jistá tím, co se tím myslí, formulovala jsem otázku jinak a z balíčku vybrala další kartu. Stejně je zajímavé, jak se na mě karty dokážou naladit. Možná ve výkladu vidím, jen co chci vidět, každopádně se vždycky alespoň uklidním a na situaci, která mě třeba může trápit, pohlížím z jiného úhlu.

2 komentáře:

  1. Tarotkarten sind toll! Ich habe auch ein Set mit Buch. Schon lange habe ich sie nicht mehr benutzt, aber ich habe sie mir letztens an den Schreibtisch gelegt, damit ich zumindest wieder daran denke :-). Viele liebe Grüße!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ich mag diese! Die Bilder sind so wunderschon! Ich benutze sie sehr oft, ich frage sie, was mich in dem Tag wartet...

      Vymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *