pátek 5. května 2017

z.o.o.II

 
 
 
 
Páteční odpoledne jsme strávili opět v zologické. Z města jsme utíkali za divoké průtrže mračen a i tady bylo zatáhlé nebe. Naštěstí na nás za celou dobu spadlo jen pár kapek.
Vyrazit v takovémto počasí a době se ukázalo jako báječný nápad. Celou zahradu jsme měli jen pro sebe. Potkali jsme jen pár stejně zanícených nadšenců jako my.
Začali jsme procházkou parkem, o kterém jsem ani netušila, že tam je. Nikdy jsem si křivolakých uliček nevšimla.

 
 

Hned vedle zámku je maličké fontánka, která bude v létě určitě v oblečení malých capartů, a úžasné olivovníky. Tyhle stromy jsem viděla úplně poprvé. Na zimu je stěhují dovnitř, pravděpodobně je mají zasazeny do obrovských květináčů. Při naší nedávné návštěvě venku ještě nebyly.

 
 

Samozřejmě jsme se museli stavit pohladit kucí. I tady bylo prázdno a i v pozdní hodině se dalo koupit krmení. Já jsem se spokojila jen s hlazením rejnoků, ale Medvěd se osmělil víc a krmil o 106. Ve stejném pavilonu jsme objevili v kleci roztomilého trpasličího leďňáčka - taková barevná kulička peří s dlouhatánským zobáčkem. Bohužel fotka nevyšla.

 
 
 
 

Do Yucatanu jsme se zašli ohřát. Venku se ochladilo, začalo poprchat a Medvědovi byla zima. Vyrazil jen v mikině. Tady se nám líbila zavěšená hnízda ptáků vysoko ve stromech a legrační vydry obrovské, které předváděly ve svém bazénku sehranou sestavu potápění a vynořování.

Samozřejmostí byla návštěva čokoládovny - lanýžové kávové pralinky se rozpouštěly samy na jazyku. Příště zas!

6 komentářů:

  1. Hezký den,
    já to v Lešné také zbožńuju! :)
    Mějte pěkné dny, Peťka :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já ji považuju za nejkrásnější zoo u nás. ♡
    Děkuju za návštěvu,
    J.

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko, když jsme ještě bydleli na Moravě, byli jsme tam často a právě ve všední dny. Dělala jsem tam s dětmi zeměpis, mají to tam báječně rozdělené na kontinenty. Moc rádi vzpomínáme, užili jsme si tam spoustu krásných chvil..

    OdpovědětVymazat
  4. Škoda že už tu nebydlíte...

    OdpovědětVymazat
  5. Ein herrlicher Ausflug :-). Und das tolle Haus! Es sieht aus wie ein verwunschenes Schlösschen. Danke für die schönen Bilder!

    OdpovědětVymazat
  6. Komm und ich nehme dich mit! :o)))

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *