sobota 5. února 2022

Hovězí zapečené s rýží

 


Jsme bramborožrouti. O víkendu jsou naše nejčastější příloha zapečené brambory. Sem tam to chce změnu, uznávám. Hlavně tehdy, když v pátek obědváte doma a na jídlo před sebou nemáte absolutní chuť a zřejmě to není tím, že jste pár dnů po nemoci. Takže při večerním plánování, co budu vařit, jsem si vzpomněla na tento recept, zatím doma nevyzkoušený.
 
Hovězí zapečené s rýží
 6 plátků hovězího masa
2,5 šálků rýže
0,5 šálku vlasových nudlí
2 cibule
4 hřebíčky
2 bobkové listy
plátky másla
pepř, sůl, oregano, majoránka
sádlo / olivový olej
 
Maso opepříme a osolíme.
Osmahneme na sádle z obou stran, přidáme majoránku a oregano.
Zalijeme vodou a necháme v troubě péct.
 
 
 
 
Rýži propláchneme pod vodou.
Na oleji osmahneme nudle a přidáme okapanou rýži.
Opatrně orestujeme.
Poté přidáme hřebíčky a bobkový list, osolíme.
Zalijeme třemi šálky vody a vaříme do změknutí.
 
 

 
Maso i šťávu přendáme do zapékací mísy.
Navrstvíme směs rýže a nudlí.
Poklademe plátky cibule a másla.
Zalijeme zbylou šťávou z masa.
Necháme zapéct v troubě - stačila mi půl hodina.

Šťáva z masa se hodí na polévání rýže i na talířku.
Bez toho je jídlo suché.

Žádné komentáře:

Okomentovat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *