Tento recept vylepšuju každým rokem a je stále lepší a lepší. Loni jsem nahradila kakao mléčnou čokoládou. Letos kakaový pudink vanilkovým. Dokonce i množství cukru jsem snížila a moučkový nahradila třtinovým. Trochu s obavou jsem ochutnávala hotovou nutelu, ale experimenty se vyplatily. Zkrátka: MŇAM!
Ingredience:
1,5 švestek
100 ml rumu
250 g třtinového cukru
vanilkový cukr
1 tabulka mléčné čokolády
1 vanilkový pudink v prášku
Už jsem jí dlouho nedělala .... nejsou švestky:-))
OdpovědětVymazatPáni! To zní dobře, jen ten rum bych musela nahradit něčím jiným. :-)
OdpovědětVymazatMy teď měli veliké švestky přímo ze zahrádky od naší sousedky a byly tak slaďoučké, že jsme je měli snědené natotata! :-D
A prý se máme těšit na ty její běžné - také mooooc dobré. To si už píšeme, co vše z nich navaříme. :-)
Aji, já jsem zachránila jen pár. Něco na nutelu, něco na koláč nebo pečený čaj, zbytek skončilo v bečce. :o)
OdpovědětVymazatŠárko, rum není v nutele cítit. Jen ji trošku ovoní. A navíc je důležitý, aby se brzy nezkazila.