Konečně koláč, který je krásně nadýchaný, aniž by "spadl", když ho vytáhnu z trouby.
Červenočerná buchta s mandlemi
5 vajec
150g cukru
100g másla
250g hladké mouky
1/2 balíčku kypřícího prášku (já dala celý)
šťáva z 1/2 citronu
podle potřeby minerálka
*
nahoru červený rybíz, ostružiny a mandlové lupínky
Ke rannímu koláči se výborně hodí yogi čaj. Během léta se mi podařilo vychytat ten pravý poměr přísad, aby byl tak akorát.
*
500ml vody
4-5 lžiček třtinového cukru
1/2 lžičky koření pro přípravu yogi (koupeno v obchůdku se sypaným čajem)
*
Necháme projít varem. Poté přidávám buďto 2 sáčky earl grey / 2 sáčky ranní čaje / a úplně nejlépe 1 šáček melty.
*
Vyluhujeme, aby byla tekutina téměř černá, a přidáme 100ml mléka. Opět necháme projít varem a scedíme přes sítko do konvičky.
Chutná nejlépe horké.
Podařilo se mi koupit červený úklidový papír a tak vystýlám skříňky o 106. Červená se zabydluje v kuchyni bez velkých potíží. A to jsem si ještě donedávna myslela, že jinak než přes žlutou vlak nepojede.
příšerka pro štěstí pro B.
Ještě trochu potrénovat s Panem strojem, jak že na ta srdíčka. No, chce to ještě trochu cviku... Opět oblíbená látka ještě z dob mých studií. ♥ Voní stále stejně.
☼
Jé, to je roztomilá příšerka:-)))
OdpovědětVymazatDoufám, že stejný názor bude mít i její nová majitelka. :o)
VymazatJ.