úterý 7. března 2017

Netradiční rozhovor

 
Téma soutěže: rozhovor s vězněm z Azkabanu


Redaktorka: Dobrý den, pane Blackfoote, velice vám děkuji, že jste si udělal čas, aby jste mi poskytl rozhovor do Denního věštce.
Blackfoot: Hmm.
Redaktorka: Znáte jistě Denní věštec, že?
Blackfoot: Hmm.
Redaktorka: Čtete ho i tady v Azkabanu?
Blackfoot: Ne.
Redaktorka: Ne? Ale to o hodně přicházíte, pane Blackfoote. Jsou v něm velice zajímavé rubriky, jedna lepší než druhá. Nechám vám tu jeden výtisk, ano? – předloží před něj nové číslo -
Blackfoot: Hmm.
Redaktorka: Vedení věznice mi vlastně ani nesdělilo, za co si odpykáváte svůj doživotní trest.
Blackfoot: Za vraždy.
Redaktorka: Aha. – mírně se orosí a nenápadně zkontroluje, jestli je vzdálenost mezi ní a vězněm dostatečná – Takže mohl byste se našim čtenářům trošku představit? Povědět o sobě něco zajímavého…
Blackfoot: Nemohl.
Redaktorka: - dělá, že odpověď přeslechla – Jaké jsou třeba vaše koníčky? Tedy, chtěla jsem říct, jaké byly vaše koníčky. Tady se jim zřejmě nemůže věnovat, tak jak byste chtěl, že…
Blackfoot: Zabíjení.
Redaktorka: - orosí se více než předtím – Dobře, pojďme na nějaké jiné téma. Co třeba mozkomorové. Všimla jsem si, že je jich tu opravdu hodně. Nejsou na vás zlí?
Blackfoot: Jsou.
Redaktorka: Ano, jistě. To se dá očekávat. Ale vypadáte docela dobře. Zřejmě zatím odoláváte. – nervózně si odkašle – Naše čtenáře jistě bude zajímat, co vám tu vaří ve vězeňské kuchyni.
Blackfoot: Brambory.
Redaktorka: Opravdu? Já osobně miluju brambory. S čím vám je podávají?
Blackfoot: S mlíkem.
Redaktorka: To je jistě velká pochoutka. – vzpomene si na své dětství, kdy jí je dělávala babička – Jak zde trávíte volný čas? Máte ho teď jistě hodně.
Blackfoot: Přemýšlením.
Redaktorka: Přemýšlením?! A o čempak přemýšlíte? Jistě litujete svých činů…
Blackfoot: O útěku.
Redaktorka: - zarazí se – No, ale jistě víte, že z Azkabanu se nedá uprchnout!
Blackfoot: Dá.
Redaktorka: Opravdu? O tom vážně pochybuji. Máte snad už řešení, jak se dostat z tohoto vězení?
Blackfoot: Mám.
Redaktorka: - znejistí, rozhlíží se po ostraze věznice ­– Takový útěk si žádá velké přípravy. Už jste i v této fázi, tedy chci říct, už jste na útěk připraven?
Blackfoot: Jsem.
Redaktorka: Takže zřejmě čekáte na vhodný moment…
Blackfoot: Čekám.
Redaktorka: - cítí, jak jí stoupá tlak – No, pane Blackfoote, mám ještě jednu důležitou schůzku, takže to bude z mojí strany všechno. Velice vám děkuji za vaše výstižné odpovědi, jdoucí přímo k jádru pudla.  Brzy vám pošlu vydání s naším rozhovorem, měl by vyjít příští týden. Nashle. – sbírá si rychle své věci a míří ke dveřím -
Blackfoot:


Článek v Denním věštci merlinužel nevyšel. Redaktorka se už totiž do redakce nevrátila. Od návštěvy v Azkabanu je na Listině nezvěstných osob. Společně s panem Blackfootem, který taktéž záhadně zmizel. Zůstal po něm jen zmiňovaný výtisk novin z tohoto měsíce.


Žádné komentáře:

Okomentovat

* Díky za Vaši milou návštěvu na mém blogu. *