Suroviny:1½ kg paprik
½ kg cibule
3 kg dýně
→ vše nakrájíme na proužky
Nálev:1¼ l vody
60 dkg cukru
¾ l octa
1 deko
10 ks hřebíčku
10 ks pepře
1 balíček nového koření
→ vše uvaříme a potom přecedíme
Suroviny řádně promícháme, dáme do sklenice, zalijeme nálevem a sterilizujeme na 80°C asi 15 minut.
Ahoj Jitu,
OdpovědětVymazattak čalamád jsem už jedla celkem dost druhů, nejvíce mi chutnají ke grilovanému masu. :-) Ale dýňovou jsem ještě nikdy nejedla. ;-) Velice zajímavé. :-) Ovšem vypadá to náramně. :-)
Tak tedy dobrou chuť. :-)
Ahoooooj. :-)
Já dýně zrovna ve velkém nemusím, ale tahle varianta zavaření mi chutná. Má to dobrej šmak. :o)
VymazatJitu, tohle vypadá dobře. Škoda, že dýní se nám letos neurodilo mnoho, takže nevyužijeme, ale na receptík budu myslet do budoucna, různé čalamády máme rádi:-)
OdpovědětVymazatHmm, das sieht soo lecker aus!! Ich könnte sofort ein Glas davon aufmachen, hihi ;-)
OdpovědětVymazat