sobota 16. března 2013

Sobotní obídek

Zas po nějaké době jsem zatoužila vyzkoušet nějaký nový receptík týkající se hlavního jídla. V akcích vždy nakoupím různé druhy těstovin Panzani, které se mi vaří nejlíp a protože se ve spížce nahromadilo už spoustu balíčků, rozhodla jsem se pro zapečené penne. 






Ingredience:
kuřecí prsní řízky
tuk
1 lžíce (ostré) sojové omáčky (příště dám 2)
oregano
sůl, pepř
uvařené těstoviny
1 vejce
1 smetana na šlehání
strouhaný sýr

Na tuku orestujeme maso nakrájené na nudličky, přidáme sojovou omáčku, oregano a promícháme. Vmícháme do těstovin, osolíme a opepříme. Rozložíme do vymazané zapékací mísy a přelijeme smetanou rozšlehanou s vejcem. Zapečeme dorůžova - stačí zhruba půl hodiny.

A protože jsem toho udělala víc, zbylo i na zítřek a aspoň nemusím vařit. Zítra k tomu udělám ještě wokovou zeleninu, ať je to na talíři trošku barevnější. Dnes jsem si na ni vzpomněla, až když bylo jídlo hotové. Hlava děravá...



6 komentářů:

  1. Jituš,určitě vám doma chutnalo.Já dělám zhruba to samé...používám hotový sáček od Maggi,ke kterému se přidává už jen právě ta smetánka a sype se nastrouhaným sýrem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na talířku to nevypadá nic moc, ale samotnou mně překvapilo, jak je to dobrý. I L. si pochvaloval, jaký máme dobrý oběd. :o)

      Vymazat
  2. Jitu, to nezní vůbec špatně...
    Moc tě zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé koukám, že u Vás se taky vařili samé dobroty. Musím nakouknout!

      Vymazat
  3. Jitu, tak teď jsem odešla od nepečícího dortu - řádně namlsaná a už mi děláš další chutě?? :-)
    Těstoviny vypadají senzačně, recept opisuji a musíme si je také udělat. ;-)
    Přeji ti krásný zbytek neděle a veselý vstup do nadcházejícího týdne. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Taková variace na carbonaru ..zajímavé, zkusím:)

    OdpovědětVymazat

* Díky za Vaše milé zastavení na mém blogu. *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...