Ingredience:
4 plátky kuřecího masa
1 cibule
1 stroužek česneku
špetka mletého zázvoru
šálek zeleninového vývaru
olivy bez pecek
máslo, olej
2 - 4 mrkve
1 lžička tekutého medu
oregano, sůl, pepř
Mrkev nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme je na másle. Podlijeme 2 lžícemi vývaru a krátce podusíme. Pak přidáme med - já měla medík rovnou se zázvorem, takže šup s ním tam a hned dvě lžičky.
Osmahneme si kousky kuřecího masa, přidáme cibuli a česnek, ochutíme oreganem, pepřem, osolíme. Podusíme ve vlastní šťávě, poté přidáme ještě zbytek zeleninového vývaru. Nakonec přidáme půlky oliv. Já jsem s olivama šetřila, protože je můj muž zrovna nemusí, ale jinak se jich nemusíte bát, dodají parádní chuť. Malinko zahustíme a podáváme s brambory.
Dobrou chuť.
Jituš,všechno,kde se vyskytují olivy já miluju,takže i tohle bude určitě něco pro mě.
OdpovědětVymazatMoc tě zdravím a přeju pohodovou první adventní neděli!
Ahoj Jituš!
OdpovědětVymazatMňam! Kuřecí my rádi, olivy a mrkvičku já a mamča tuze rády. :-)
Hmmm, teda to musela být náramná dobrůtka. :-)
Koukám, jak už jsi také v zimním a Vánočním. Moc krásně naladěné stránky máš. :-)